Ex-jääkiekkoilija Theo Fleuryn elämä on ollut rankka kokemus.

Fleury saapui radiohaastatteluun päivä sen jälkeen, kun kanadalainen sai 13 vuotta täyteen ilman alkoholia. 16 vuoden iässä alkanut rankka alkoholin käyttö oli suoraa seurausta hänen juniorivalmentaja Graham Jamesin suorittamasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Sanotaan, että sinä päivänä kun alat juoda, et enää aikuistu ja kun lopetat juomisen, aloitat vanhenemisen siitä iästä kun olit aloittanut juomisen, Fleury kuvailee Global News Radion haastattelussa.

– En itse asiassa ole 50 vuotta vanha. Olen 29-vuotias.

Myöhemmin kuvioihin tuli kannabis sekä kokaiini. Vauhti kasvoi erityisesti vuosituhannen vaihteessa, kun Fleury edusti New York Rangersia. Yöt menivät alkoholia juoden ja kokaiinia nenään vetäen, pelit kulkivat silti hyvin. Kukaan ei huomannut mitään. Fleury jopa käytti vastasyntyneen lapsensa virtsaa huijatakseen testeissä, ettei ole käyttänyt mitään aineita.

Täyskäännöksen Fleury koki syksyllä 2005.

– Olin kylpyhuoneessa kotonan ja tiesin, että lopulta kuolisin, Fleury taustoittaa.

– Yritin itemurhaa aiemmin. En pystynyt siihen ja tiesin, että oli olemassa parempi vaihtoehto ja se on elämä.

Pienikokoinen tehonikkari pudotti itsenä polvilleen ja lähetti rukoukset yläkertaan.

– Käytännössä sanoin: auta, Jumala, vie pois pakkomielteeni juomiseen ja huumeiden kättöön.
Seuraavana aamuna hän heräsi ja katsoi itseään peilistä. Puolen tunnin tuijottamisen jälkeen Fleury totesi, että hänen rukouksiinsa oli vastattu. Tuon päivän jälkeen kaikenlaiset aineet jäivät taakse. Seurauksena oli, että Fleury saattoi parantua. Kuten hän myös parani.