Iltalehti uutisoi tiistaina, että Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut entisen Liiga-tähden Juha Virtasen kahden vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen törkeän kavalluksen takia. Virtasen ohella neljä muuta henkilöä sai erimittaisia vankeustuomioita.

Virtanen oli mukana niin sanotussa ”parkkimittarivyyhdissä”, joka alkoi jo kymmenen vuotta sitten. Keskusrikospoliisi sai selville, että Turun parkkimittareista oli kavallettu satoja tuhansia euroja vuosikausia kestäneellä ja järjestelmällisellä toiminnalla.

IL:n mukaan poliisin esitutkintamateriaalista selvisi, että vuosien 2008-17 aikana parkkimittareista on kavallettu 876 668 euroa.

Turun kaupungin mukaan anastettu summa olisi ollut ainakin 1 688 762 euroa. Kaupunki vaatii kahta päätekijää maksamaan takaisin korkoineen 1 368 668 miljoonaa euroa.

55-vuotias Virtanen on pelannut Liigassa satoja otteluita. Hänet muistetaan HPK:n TPS:n TuTon sekä Jokereiden riveistä. Hän voitti neljä SM-kultaa ja edusti Leijonia viidessä maaottelussa.

Virtanen on koko tapauksen päätekijöistä ja syyttäjä vaati hänelle kolmen ja puolen vuoden mittaista vankeustuomiota, mutta oikeus päättyi lopulta kahteen.

– Houkutus oli suuri, kun näki kolikoita irrallisena ensin lattialla, Virtanen oli kertonut kuulusteluissa esitutkintapöytäkirjan mukaan.

– Sitten ehkä ahneus iski, ja aloin anastaa/kavaltaa kolikoita.

Poliisin mukaan Virtanen on tienannut kavalluksillaan vuosittain noin 30 000-40 000 euroa vuodessa.

– Kaikki on mennyt ainoastaan elämiseen, Virtanen sanoi.

– En osaa selittää asiaa millään tavalla, mutta kyseessä oleva summa tuntuu uskomattoman suurelta. Minulla ei ole mitään rahakätköä missään.

Myös toinen maajoukkueessakin esiintynyt tähtipelaaja sai tuomion käräjäoikeudelta. Hän sai kuuden kuukauden mittaisen ehdollisen vankeuden törkeästä rahanpesusta ja kätkemisrikoksesta.

– Koskaan (toisen tuomitun nimi) ei suoraan kertonut, mistä kolikot tulevat, mutta ei tarvitse kovin kekseliäs olla, että ymmärtää kolikoiden olevan varastettuja, mies oli kertonut kuulusteluissa.

– Kolikot olivat yleensä pientä hilua ja koostuivat pääsääntöisesti 20 ja 50 sentin kolikoista. Sain vaihdosta palkkioksi noin 150–200 euroa kerralta.