Viime kaudella HIFK:n Liiga-miehistöön noussut puolustaja Elias Ulander odottaa itseltään jatkossa nousua jälleen uudelle tasolle.

Tehtävä ei ole helppo, sillä helsinkiläisjoukkueen puolustus on tulevalla kaudella kivikova ja kilpailu peliajasta tulee olemaan rajua.

Kesäharjoittelussaan Ulander on panostanut vahvuuksiensa kehittämiseen.

– Harjoittelussa on painotettu luistelua ja laukausta. Olen ollut mukana sellaisessa luisteluharjoitteluryhmässä, luisteluklinikalla. Kesätreeniryhmässämme on ollut kahdeksan pelaajaa, muun muassa Panu Mieho, Aleksit Mustonen ja Rekonen sekä Petteri Lindbohm. Kävimme jäällä kaksi kertaa viikossa ja panostimme lisäksi punttitreeniin ja nopeusharjoitteluun, Ulander kertasi kesäänsä Liigan virallisella nettisivulla.

HIFK:n A-nuorissa kolmella edellisellä kaudella peräti 95 tehopistettä 120 ottelussa takonut lahjakkuus kuvailee omaa pelityyliään hyökkäyspainotteiseksi. Kiekolliseen taitavuuteen löytyy selkeä syy.

– Varmaan siitä, että pienenä poikana pelasin paljon pihapelejä veljieni kanssa. Neljän veljeksen kamppailuissa oppi pitämään nuorempana puolensa. Isä on toki aina painottanut myös geenien vaikutusta, Ulander toteaa.

Juniorivuosien alussa hän pelasi myös aina hyökkääjänä, puolustajan paikka tuli tutuksi vasta D2-ikäisenä (noin 12-vuotiaana).

Nuorukaisen taustaa vasten hänen esikuviensa nimet eivät lopulta yllätä.

– Ruotsalaiset NHL-tähdet, Erik Karlsson ja Nicklas Lidström, ovat olleet suosikkejani. En tunnusta, että olisin heitä matkinut, mutta ehkä jollain tavalla alitajuisesti olen ottanut heistä mallia. Kiekollinen rauhallisuus ja taito nähdä peliä ovat heillä huipputasoa, Ulander hehkuttaa.

Rapakon takana ovat myös puolustajan omat tavoitteet, mutta sitä ennen keskittyminen on tulevassa Liiga-kaudessa. Tavoitteeksi Ulander mainitsee mestaruuden.