Stanley Cup -voittaja Eddie Olczyk taisteli pitkään paksusuolen syöpää vastaan.

Viime elokuussa todettua sairautta hoidettiin pitkään ja lopulta nykyään NBC:n NHL-lähetysten kiekkoanalyytikkona työskentelevä Olczyk kertoi 22. maaliskuuta pelatun Chicago Blackhawksin ja Vancouver Canucksin runkosarjaottelun aikana toipuneensa sairaudestaan.

Toipumisaikana tärkeänä kiinnekohtina toimivat miehen itselleen asettamat tavoitteet, jotka vaihtelivat otteluselostuksista tyttären valmistautujaisiin.

Viimeinen tavoite täyttyi viime lauantaina, kun hänen poikansa Eddie Jr. vihittiin.

– En päässyt kihlajaisiin (6.8.2017) kasvaimen ja leikkauksen takia. He valitsivat hääpäiväkseen 4. elokuuta, joten se on minulle tavallaan vuosipäivä. Poikani häät olivat minulle vuoden viimeinen tavoite, ja halusin olla paikalla, Olczyk kertoi ennen häitä NHL.comille.

Nyt kiekkolegenda on jälleen kiireinen työprojekteissaan ja aikoo muun muassa tulevalla kaudella olla mukana NBC:n normaalin otteluohjelman mukaisesti, mikä tarkoittaa yli 120 ottelua.

Vaikka kaikki onkin Olczykin elämässä nyt jälleen hyvin, ei ajatus syövän uusiutumisesta jätä häntä koskaan rauhaan.

– Tietty epävarmuus säilyy aina. Jos vatsaani alkaa sattua, ajatukset lähtevät laukkaamaan, hän toteaa ja jatkaa:

– Sairaus on osa minua loppuelämäni ajan, mutta se ei haittaa. Toivottavasti pystyn auttamaan muitakin selviämään vastaavasta tilanteesta. On hyvä asia, että minulla riittää nyt puuhaa. Jatkan täysillä eteenpäin.

Olczyk pelasi NHL-urallaan yhteensä 16 kautta Blackhawksissa, Toronto Maple Leafsissa, Winnipeg Jetsissä, New York Rangersissa, Los Angeles Kingsissä ja Pittsburgh Penguinsissa.

Uran kohokohta oli mestaruus Rangers -paidassa kaudella 1993-1994.