JYPin uusi valmentaja Lauri Merikivi lähtee alkavaan kauteen hallitsevan CHL-mestarin viitta joukkueensa harteilla. JYP kohtaa CHL:n avausottelussaan torstaina HC ’05 Banska Bystrican.

Merikivi näkee, että hallitsevan mestarin titteli antaa kuitenkin ehdottomasti enemmän lisävoimaa, kuin paineita.

– Minusta hallitsevan mestarin asema tuo ehdottomasti lisäboostia. Eihän sen hienompaa asemaa ole, kuin mennä hallitsevana mestarina sellaiseen tilanteeseen, jossa kaikki haluavat voittaa sinut. Hieno tilanne myös meidän joukkueelle, koska kaikki haluavat meidät voittaa, niin se vaatii meiltä vähän lisää. Huolellisempaa valmistautumista ja varmasti jokaiseen peliin täytyy laittaa aivan kaikki likoon, JYPin uusi valmentaja kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Jyväskylästä lähti kesällä usea huippupelaaja, mutta Merikivi on erittäin tyytyväinen hankintoihin joita seura on tehnyt.

– Erittäin hyvin ollaan pystytty korvaamaan. Totta kai, ainahan joukkueesta lähtee pelaajia ja aina tulee siihen tilalle uusia. Ei se kiertokulku ikinä lopu. Tämähän mahdollistaa sen, että nuoremmat pelaajat ketä meillä oli, on sitten vuoden kokeneempia ja pitää nousta vuotta korkeammalla tasolle, Merikivi kertoo.

Merikivi kertoi, minkälainen tulee olemaan hänen luotsaamansa JYP kiekkokaukalossa.

– Kyllähän se lähtökohta on se, että olemme hyvin sitoutuneita siihen, miten me pelaamme. Me emme saa unohtaa niitä perusjuttuja, millä JYP on tämän menestyksen rakentanut. Se työteliäisyys ja puolustuspelin himo pitää säilyttää. Sitten tiettyjä hetkiä koitetaan nopeuttaa pelissä. Jos se tarkoittaa hetkien pelipaikattomuutta niin silloin mennään pelipaikattomasti ne hetket, Merikivi kertoo pelin filosofiaansa.

JYP pelaa CHL:ssä samassa lohkossa tshekkiläisen HC Plzenin, sveitsiläisen HC Luganon ja slovakialaisen HC ’05 Banska Bystrican kanssa. Avausottelussaan JYP kohtaa vieraskaukalossa Banska Bystrican torstaina 30.8. kello 20.30.

Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.