Vaikka NHL-seurat ovat olleet jo pitkään pelaamatta, on liigassa ehtinyt tapahtua jo paljon asioita. Varaustilaisuuden jälkeen joukkueet pääsivät neuvottelemaan jatkosopimuksista, hieromaan kauppoja ja metsästämään sopimuksettomia vahvistuksia.

Suositun The Athletic -lehden NHL-toimittaja Dom Luszcyszyn arvioi jokaisen sarjan joukkueen kesäkauden ja antoi niille arvosanan. Hän kävi läpi joukkueiden saavutukset pelaajamarkkinoilla; ovatko vahvistukset tarpeeksi laadukkaita korvaamaan menetetyt pelaajat ja mitä uusilta kasvoilta voidaan ensi kaudella odottaa.

Luszcyszyn antoi parhaat arvosanat Philadelphia Flyersille, Toronto Maple Leafsille sekä Arizona Coyotesille. Niistä jokainen onnistui heinäkuun vapailla markkinoilla sekä neuvottelemaan tärkeille pelaajille hyvät jatkosopimukset. Esimerkiksi Toronto sai kesän isoimman kalan John Tavaresin, joka teki vaahteranlehtipaidoista välittömästi mestarisuosikin.

Häntäpäähän listattiin New York Islanders, joka sai arvosanakseen hylätyn.

Saaristolaisten ryhmään tuli valtaisa aukko, kun Tavares poistui seurasta täysin ilmaiseksi. Seuran oli mahdotonta paikata sitä.

Tilannetta pahensi joukkueen uudet hankinnat. The Athletic:n toimittaja kirjoittaa, että Matt Martin sekä suomalaispelaajat Valtteri Filppula ja Leo Komarov eivät vahvista joukkuetta lainkaan ja ovat Tavaresin lähdön takia joutuneet naurun kohteiksi. Kolmikko rasittaa Islandersin palkkakattoa yli kahdeksalla miljoonalla, eikä rahoille ole toimittajan mielestä tulossa vastinetta.

– Tavaresin lähtö oli vain alkupala Islandersin kaamealle kesäkaudelle. Joukkueella oli jo entuudestaan vakava ongelma ylempien ketjujen hyökkääjien kanssa (jota ykkössentterin menetys suurensi), ja he ”ratkaisivat” sen ei pelkästään yhdellä, eikä kahdella, vaan kolmella negatiivisen arvon omaavalla pelaajalla Filppulalla, Komarovilla ja Martinilla.

Toimittaja käytti erityistä kaavaa, jossa mitattiin paljonko voittoja tai tappioita pelaaja tuo joukkueeseen. Luszcyszyn mukaan kolmikon yhteinen arvo jäi pakkaselle lukemalla -0.6 (voittoa).

New York Islanders kuuluu muutosten myötä ensi kauden jumbosuosikkeihin. Luszcyszyn ei myöskään anna mahdollisuuksia Islandersin menestykselle.

– Kaiken lisäksi Islanders menetti luotetun puolustajan Calvin De Haanin. Ainakin joukkue ratkaisi maalivahtiongelmansa hankkimalla torjujan, joka ei ollut tarpeeksi hyvä viime kauden surkeimmassa joukkueessa (Robin Lehner). Apua.

– Islandersin kesäkausi on todellakin omaa luokkaansa, toimittaja päättää.