Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Lauritzenin ura päättyi viime elokuussa karulla tavalla.

Allsvenskanin Timrå IK:ta tuolloin edustanut Lauritzen sai pahan aivotärähdyksen harjoituskaudella sattuneessa – kohtalokkaaksi osoittautuneessa – törmäyksessä joukkuetoverinsa kanssa.

Nyt Liiga-joukkue KalPaa kaudella 2015-2016 edustanut hyökkääjä kertoo synkistä ajoistaan tapauksen jälkeen.

– Kun tilanne oli pahimmallaan, oli se todella raskasta. Vointini oli henkisesti huono ja päässäni pyöri kaikenlaisia kummallisia ajatuksia. Silloin kun kyse oli vain päänsärystä, tuntui se lähes helpotukselta, Lauritzen muistelee Aftonbladetille.

Päänsäryn lisäksi hän sai paniikkikohtauksia, jollaisia ei ollut koskaan aiemmin kokenut. Apua ongelmiin haettiin psykologin ja lääkkeiden avulla.

Lauritzen kertoo pahimpien hetkien kestäneen viime joulukuuhun asti.

Tuolloin vanha joukkuetoveri otti yhteyttä Lauritzeniin ja auttoi tätä asettamaan pieniä tavoitteita itselleen.

– Nyt olen päässyt jo siedettävälle tasolle ja vaikka en olekaan vielä täysin toipunut, pystyn jo suoritumaan jokapäiväisistä askareista, Lauritzen toteaa.

Tärkeänä osana toipumusprosessia on ollut myös oma perhe, joka on ollut miehestä todella huolissaan.

– En ollut oma itseni. Olen yrittänyt selittää tilannettani. Pystyn kuitenkin tekemään niin vain tiettyyn rajaan asti, sitten on mahdotonta ymmärtää, miltä minusta tuntuu, Lauritzen kertoo.

Hän haluaa tuoda oman tapauksensa julkisuuteen, jotta jääkiekkoilijoiden aivotärähdyksistä puhuttaisiin ja pelaajat ymmärtäisivät niiden seuraukset. Lauritzen itse kokee myös olleensa tapauksessaan onnekas.

– Onneksi tämä tapahtui kun olin 34-vuotias. Jos sama olisi tapahtunut 25-vuotiaana, jolloin koko ura olisi ollut vielä edessäni, en varmaan olisi pystynyt lopettamaan.