Ruotsalaishyökkääjä Marcus Krüger oli osana torstaina tehtyä jättimäistä kauppaa, jossa peräti seitsemän pelaajaa liikkui Chicago Blackhawksin sekä Arizona Coyotesin välillä.

Krüger on päässyt viime aikoina näkemään NHL-maailman karuuden melkoisella tavalla, sillä nyt tapahtunut siirto oli miehelle jo neljäs noin vuoden sisään.

Erikoisen koko tapahtumaketjusta tekee seikka, että ruotsalainen itse asiassa palaa nyt seuraan (Blackhawks) mistä alun perin ennen siirtoruljanssia lähti.

Vuosi sitten heinäkuussa Krüger kaupattiin aluksi Blackhawksista Vegas Golden Knightsiin, mutta nevadalainen laajennusseura lähetti hänet lähes välittömästi Carolina Hurricanesiin, jossa hän pelasi viime kaudella 48 runkosarjaottelua vaatimattomin tehoin 1+5=6.

Osa kaudesta kului Hurricanesin farmiseura Charlotte Checkersissa, jossa 19 ottelussa syntyi neljä maalia ja saman verran syöttöjä.

Carolina ei kauden jälkeen löytänyt tehoihinsa nähden melko kalliille (cap hit 3,083 miljoonaa dollaria) hyökkääjälle enää käyttöä ja kauppasi tämän Arizona Coyotesiin viime toukokuussa, josta matka jatkui siis nyt ilman ensimmäistäkään ottelua takaisin Chicagoon.

Tukholmassa parhaillaan lomaileva Krüger kertoi tuoreita tunnelmiaan uusimmasta siirrostaan Expressenille.

– Olin aluksi hiukan shokissa, tämä tuli niin yllättäen, mutta olen innoissani päästessäni takaisin Chicagoon. Minulla on sieltä niin paljon hyviä muistoja ja ystäviä, jotka merkitsevät paljon, hän toteaa.

Ennen viimevuotista ”siirtosirkustaan” 28-vuotias Krüger kuului Blackhawks-organisaatioon vuodesta 2010 lähtien.

Mies on edustanut Ruotsia myös arvokisoissa, parhaimpana saavutuksinaan vuoden 2017 maailmanmestaruus, sekä olympiahopea 2014 Sotshista.