Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby sai torstaina harvinaisen tunnustuksen, kun hänet äänestettiin kanadalaisen Nova Scotia -alueen kaikkien aikojen urheilijaksi.

Sportsnet:n tietojen mukaan Nova Scotian alueen entiset huippu-urheilijat, valmentajat sekä median edustajat äänestivät kunniagalleriaan 15 alueella syntynyttä urheilijaa. Crosby äänestettiin listan kärkeen ylivoimaisella äänivyöryllä.

15 urheilijan joukkoon mahtui myös toinen NHL-pelaaja, Hockey Hall of Fame -jäsen Al MacInnis.

Crosby on syntynyt Nova Scotian provinssin pääkaupungissa Halifaxissa. NHL-huippu on ilahduttanut paikallisia voittamalla Stanley Cup -mestaruuden kolmesti sekä olympiakultaa kahdesti. Stanley Cup -pokaali on vieraillut Halifaxissa, ja kaupunki onkin usein järjestänyt isot juhlat kotikylän pojan kunniaksi.