Toissapäivänä uutisoitiin, että hyökkääjä Patrick Maroon siirtyy NHL:ssä New Jersey Devilsistä St. Louis Bluesiin.

New Jersey hankki Maroonin kesken viime kauden Edmonton Oilersista. Maroon pelasi Devilsissä vain 17 runkosarjan ottelua ja teki näissä tehot 3+10=13. Viidessä pudotuspelissä Maroon teki yhden maalin.

30-vuotias laitahyökkääjä on pelannut kaudesta 2011–12 alkaen kaikkiaan 375 NHL:n runkosarjan ottelua tehoilla 78+100=178. Pudotuspelejä miehen vyölle on kertynyt 47 ja näissä mukavat pisteet 13+14=27.

Nyt New Jersey Devilsin GM Ray Shero on avannut siirron syitä. Taustalla on varsin kunnioitettava syy – perhe.

– Shero kertoi, että Devils tarjosi Patrick Maroonille enemmän rahaa kuin hän sai Bluesista. Mutta Shero kertoi olevansa iloinen Maroonin puolesta, koska tämän päätöksen syy oli se, että hän saa olla lähempänä poikaansa, Devilsin asioihin erikoistunut toimittaja Matt Loughlin kertoi twitter-tilillään.

Maroonin sopimus Bluesin kanssa on yhden vuoden mittainen ja palkka 1,75 miljoonaa dollaria. Blues on Maroonille NHL-uran neljäs seura. Viisi ensimmäistä kauttaan 2011–16 Maroon edusti Anaheim Ducksia.