Paluuta MM-tason ylimpään sarjaan ensi keväänä tavoitteleva Slovenia etsii tällä hetkellä uutta päävalmentajaa. Aikaisemmin tänä keväänä maan jääkiekkoliitto tiedotti tehneensä uuden sopimuksen Matjaz Kopitarin kanssa, mutta tämä joutui hetkeä myöhemmin jättämään asemansa mahdollisen ylikuormituksen takia.

Syy nopeaa eroamiseen löytyy NHL-seura Los Angeles Kingsistä, mistä Kopitar sai työpaikan joukkueen uutena Euroopan alueen kykyjenetsijäpäällikkönä. Kopitarin ja Kingsin välisissä keskusteluissa paljastui, että seuran vaatimat työmäärät olisivat olleet liikaa maajoukkueen päävalmentajalle.

– LA Kingsin johtoportaan kanssa käydyissä neuvotteluissa meille paljastui, että minun työtaakkani olisi ollut liian suuri. Se voisi hankaloittaa valmennustyötäni, koska en voisi sitoutua maajoukkueeseen sataprosenttisesti. Vaadin pelaajilta ja joukkueelta aina sataprosenttista työpanosta. En olisi voinut vaatia sitä, jos en olisi itse pystynyt siihen, Kopitar kertoo Slovenian jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kopitar on toiminut aikaisemmin Slovenian maajoukkueen valmentajana tai apuvalmentaja yhteensä kymmenen kauden ajan.

Kokenut valmentaja on Los Angeles Kingsin supertähden Anze Kopitarin isä.