Vegas-faneilla raha meni lojaalisuuden edelle – Capitals-fanit kiittivät ja juhlivat

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Varhain aamulla Suomen aikaa pelatussa viidennessä Stanley Cup -finaalissa nähtiin poikkeuksellisen paljon vierasjoukkueen eli Washington Capitalsin kannattajia.

Kotijoukkue Vegas Golden Knightsin fanit olivat ilmeisesti tehneet johtopäätöksensä kolmesta peräkkäisestä tappiosta, ja moni päätti lyödä rahoiksi etukäteen hankkimallaan finaalilipulla. Vegas-fanit päätyivät myymään lippuja Capitalsin faneille korkeaan hintaan, Las Vegas Sun -lehti kirjoittaa.

Tai ehkä kotijoukkueen kannattajat halusivat vain olla lojaaleja vierasfaneille ja antaa näille mahdollisuuden juhlia Capitalsin ensimmäistä Stanley Cupia sisällä T-Mobile Areenassa.

Yksi, joka oli ikionnellinen päästyään sisälle halliin, oli ”Capsin” ikifani Andrew St. Cyr. Mies oli jo vuosia sitten luvannut itselleen, että sinä päivänä kun Capitalsilla on mahdollisuus voittaa Stanley Cup, mikään ei estä häntä olemasta paikalla.

Eikä estänyt. Ei ainakaan 1300 dollaria maksanut lippu ja matkustaminen kirjaimellisesti Yhdysvaltojen äärilaidalta toiselle.

St. Cyrin unelma kävi toteen, kun Capitals nousi päätöserässä 4–3-voittoon ja vei koko finaalisarjan nimiinsä voitoin 4–1.

– Olin odottanut tätä koko ikäni. En olisi jäänyt pois mistään hinnasta, St. Cyr sanoi Las Vegas Sunin mukaan.

Jopa 10.000 dollaria finaalilipuista

Lehden toimittaja Ray Brewer suomi Golden Knightsin faneja melko suoraan näiden ratkaisusta myydä lippuja vierasjoukkueen faneille. Hänen mielestään fanit näin tekemällä heikensivät Vegasin kotietua tärkeässä ottelussa. Brewerin mukaan jopa 30 prosenttia ottelun katsojista oli Capitalsin faneja, kuten jutun kuvastakin voi päätellä.

Brewer tiesi, että lippuja oli kaupiteltu kovalla hinnalla.

– Noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua halvin lippu StubHubissa maksoi 695 dollaria tai noin kolme kertaa niiden alkuperäisen arvon verran. Lähimpänä jäätä olevien paikkojen hinta nousi finaalisarjan aikana jopa noin 10.000 dollariin, Brewer kirjoitti.

Ei ihme, jos houkutus lyödä rahoiksi ottelulla, jossa oma joukkue ei voinut juhlia Stanley Cupia, kävi ylivoimaiseksi.

– Jos sarja olisi ollut 2–2, Capitalsin faneilla ei olisi ollut mitään toivoa saada lippuja. Mutta koska Golden Knights oli pelannut kolmessa edellisessä ottelussa suunnilleen kauden huonointa jääkiekkoaan, monet paikalliset päätyivät tähän ratkaisuun, Brewer kirjoitti.

– Ei ollut hauskaa katsoa toisen joukkueen juhlia meidän talossamme. Se oli suorastaan surkeaa. Mutta tämä on vasta alkua. Golden Knightsin odotetaan olevan myös ensi vuonna NHL:n kärkijoukkueita. Se tarkoittaa, että saamme kokea näitä unontumattomia myöhäiskevään iltoja myös vuoden päästä, Brewer kirjoitti.

– Kannustus, joka on jo tällä kaudella räjäyttänyt katon, vain voimistuu. Mutta toivotaan, että ensi vuonna kannustus tarkoittaa myös sitä, että pidetään pudotuspeliliput itsellämme, Brewer toivoi.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS