Kiekkotaituri Nikita Filatovin reissuvuodet saavat jatkoa.

28-vuotias hyökkääjä solmi tuoreeltaan uuden sopimuksen, kun Spartak Moskova ilmoitti tehneensä venäläisen kanssa uuden sopimuksen.

KHL-seurasta tulee samalla ex-superlupauksen 15:s joukkue edellisten kahdeksan vuoden sisään. Määrä on hurja: vahvana persoonana tunnettu hyökkääjä on ehtinyt pyöriä lukuisissa seuroissa edellisten vuoden sisään.

Venäjän juniorimaajoukkueista tuttu Filatov on NHL:n ykköskierroksen varaus kesältä 2008. Ura Pohjois-Amerikassa jäi kuitenkin vajaaksi: venäläinen pelasi Columbus Blue Jacketsin ja Ottawa Senatorsin riveissä yhteensä 53 ottelua ennen paluuta kotiin.

Hyökkääjä paljasti aiemmin joutuneensa Pohjois-Amerikassa vaikeuksiin kasinopelien takia. Sen myötä hänelle jäi jättvelat.

– Minulla oli talousvaikeuksia. En halua sanoa summia, koska ne saattavat shokeerata jotakuta, mutta minulla oli velkoja. En voinut kuitata niitä, jos olisin pelannut AHL:ssä. NHL:ssä pelaaminen olisi auttanut tilannettani, mutta minulla ei ollut aikaa, Filatov kertoi aiemmin.

Paluu kotiin on ollut sekin vaikea. Hyökkääjä on ehtinyt edustaa KHL:ssä kahdeksaa seuraa ennen Spartakia.Tämän ohella pelejä on tullut alle myös VHL:ssä sekä MHL:ssä useammassa eri seurassa.

Viime kaudella Filatov edusti Lada Togliattia ja Neftehimik Nizhnekamskia. Alle tuli yhteensä 31 ottelua tehoin 6+7=13.