Suomalaislupaus pelaa tulevan kauden yliopistokiekkoa – päävalmentajalla runsaasti NHL-kokemusta

© Kuva: Getty Images

Sampo Ranta paljasti varauksen jälkeisissä haastatteluissa siirtyvänsä seuraavaksi kaudeksi pelaamaan yliopistoliiga NCAA:han. Ranta pukee päälleen Wisconsinin pelipaidan.

Päävalmentaja pystyy ainakin edistämään NHL-unelmaa, sillä hän on urallaan 773 runkosarjan ottelua maailman parhaassa kiekkoliigassa pelannut Tony Granato. Urallaan 248 maalia ja 492 pistettä nakuttanut jenkki saa Rannalta kehuja.

– Granato on loistava valmentaja. Hän pystyy varmasti auttamaan minua kehittymään paljon, Ranta tuumii.

– Liiga on myös hyvä, siellä pelataan nopeaa peliä ja se sopii minulle.

Peliuran päätyttyä Granatolla on kertynyt valmentajapestejä NHL:ssä. Detroit Red Wingsin ja Pittsburgh Penguinsin riveissä hän oli apuvalmentajana, Colorado Avalanchen joukkueessa hän ehti toimia myös päävalmentajana.

Viimeiset kaksi kautta hän on ollut Wisconsinin yliopiston päävalmentaja.

Peliuransa jälkeen Granato, 53, on toiminut Avalanchen apu- ja päävalmentajana kausina 2002–09, Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana kausilla 2009–14 sekä Detroit Red Wingsin apuvalmentajana kausina 2014–16. Kaksi viime kautta Granato on valmentanut Wisconsinin yliopiston joukkuetta.

– NCAA:sta tulee paljon pelaajia NHL:ään, ja se on minunkin tavoitteeni. Pelaamisen ohessa saan koulutuksen, ja uskon, että tämä on paras reitti minulle.