Yksi NHL:n viime aikojen kuumista puheenaiheista on ollut Montreal Canadiensin supertähden Max Paciorettyn mahdollinen siirto muualle.

Pacioretty on ”Habsin” ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2007, ja laitahyökkääjä on pelannut Canadiensin paidassa kaudesta 2008–09 alkaen. Kolme viime kautta Pacioretty on toiminut joukkueen kapteenina. Voidaan siis hyvällä syyllä puhua seuralegendasta.

Nyt siirtohuhut ovat saaneet lisää bensaa liekkeihin – ja niihin on yhdistetty myös nuori suomalaispelaaja. NHL-toimittaja Jimmy Murphy tviittasi äskettäin saaneensa vahvistuksen sille, että Florida Panthers on kiinnostunut saamaan Paciorettyn riveihinsä. Canadiens taas vaatii osana kauppaa Panthersin suomalaislupausta Henrik Borgströmiä.

Paciorettyllä on yksi kausi jäljellä sopimuksestaan, jossa niin sanottu cap hit eli palkkakattoon laskettava summa on 4,5 miljoonaa dollaria. Kapteenin viime kausi meni penkin alle, sillä tämä sai kasaan 64 ottelussa vain tehot 17+20=37. Kaiken lisäksi mies jäi tehotilastossa peräti 16 maalia pakkaselle.

Borgström on Panthersin ykköskierroksen varaus kesältä 2016. Pääosan viime kaudesta Borgström pelasi Denverin yliopiston joukkueessa, jossa suomalaissentteri nakutti 40 ottelussa 23+29=52 tehopistettä. Panthersin riveissä 20-vuotias Jokerien kasvatti pelasi neljä ottelua ja onnistui avaamaan maalitilinsä NHL:ssä.

Jimmy Murphy

@MurphysLaw74
As others have reported, my sources are confirming that hold up in #MaxPacioretty to #FLAPanthers has been insistence by MTL on Henrik Borgström being included in trade. Talks at a standstill.