Puolustaja Santtu Kinnunen yllättyi täysin, kun Florida Panthers huusi hänen nimensä viime viikonloppuna NHL:n varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella numerolla 207.

Viime vuonna ilman varausta jäänyt 19-vuotias Pelicansin junioripelaaja sai tiedon varauksesta NHL:n draftsivustoa skrollaamalla.

Ensi kaudella Pelicansin Liiga-miehissä pelaava nuorukainen matkasi tällä viikolla ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin Panthersin nuorten lupausten harjoitusleirille.

– Tämä on todella hienoa. Olin 11 tuntia lentokoneella, mutta se oli ihan hauskaa. Tämä on ollut unelmani ihan lapsesta asti. Florida on paikka minulle, Kinnunen hehkutti Panthersin tiedottajan haastattelussa.

Panthersin harjoitusleirillä on mukana Kinnusen lisäksi kaksi muuta suomalaista, Sebastian Repo ja Jerry Turkulainen. Kolmikko on ollut tiiviisti yhdessä leirin aikana.

– Meillä on pieni ”suomalaismafia” täällä. Me kaikki hengailemme yhdessä, Kinnunen kuvaili leirin menoa.

Panthersista voi tulla lähivuosina todellinen suomalaisjoukkue, kun seuralla on jo nyt huima määrä suomalaisia sopimuspelaajia: Aleksander Barkov, Henrik Haapala, Aleksi Heponiemi ja Henrik Borgström.

Harri Säterin sopimus päättyy tähän kauteen, mutta myös hän saattaa jatkaa seurassa.

x - Florida Panthers

@FlaPanthers
“It’s making me come in, play better and be better.” -Santtu Kinnunen on his first #FlaPanthers Development Camp