NHL-lupauksen ura pahassa syöksykierteessä – runsas alkoholin käyttö johti potkuihin

© Kuva: Getty Images

Vuonna 2013 Calgary Flames varasi ensimmäisellä kierroksella kanadalaislaituri Emile Poirierin. Hänen varausnumerokseen kirjattiin 22.

Tuosta hetkestä on aikaa nyt viisi vuotta. Poirier ei ole noussut NHL-tason pelaajaksi tuossa ajassa. Varaustilaisuuden jälkeen hän vietti yhden kauden QMJHL-seura Gatineau Olympiquesin riveissä, jonka jälkeen ura on polkenut paikallaan Flamesin AHL-yhteistyöseuroissa Adirondack Flamesissa sekä Stockton Heatissa.

NHL-otteluita on kertynyt vyölle kahdeksan ja niissä yksi syöttöpiste. Maailman parhaiden seassa häntä ei ole kuitenkaan nähty sitten kauden 2015-16.

Kesällä 2017, lähes vuosi sitten, Poirier paljasti hänellä olevan ongelma: alkoholi.

– En halua menettää enää yhtään mahdollisuutta, Poirier kommentoi tuolloin Calgary Heraldille.

Maanantaina yksi hänen mahdollisuuksistaan päättyi. Flames ei tarjonnut sopimusta nuorelle hyökkääjälle, vaan päästi hänet menemään. Hän teki vain seitsemän maalia Heatin paidassa, joka on hänen potentiaaliinsa nähden vähän. Juniorivuosinaan hän teki toistuvasti isoja maalimääriä.

Flames pyrki auttamaan häntä. Michael Ferland sekä Brian McGrattan, molemmat entisiä alkoholisteja, erityisesti olivat Poirierin tukena. Myös moni muu teki nuoren hyökkääjän eteen asioita, jotta hän nousisi kuopasta ja pelaisi tasolla, johon hän pystyy.

Viime vuosina Poirierin valmentajana toiminut Ryan Huska ei usko, että kanadalaisen NHL-unelma olisi taputeltu.

– En usko hänen tarunsa olevan loppu, Hushka sanoo nyt Calgary Heraldille.

– Hänen pelaamisessaan on enemmän. Mielestäni viime vuosi oli erittäin hyvä hänelle. Jos hän jatkaa kovaa työntekoa, hän saa mahdollisuuksia. Ehkä se on paras mahdollinen asia hänelle. Hän näkee uusia kasvoja. Joskus se voi auttaa ihmistä.

Toivottavasti hän laskeutuu jaloilleen ja jatkaa matkaa. Hän on nuori mies.

 


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?