Vuonna 2015 venäläinen puolustajalegenda Vjatsheslav Fetisov esitti kannanoton, jota kiekkoileva maailma ihmetteli: hänen mielestään alle 28-vuotiaiden pelaajien ei pitäisi saada lähteä KHL:stä NHL:ään.

– Tavoite on pitää parhaat lupaukset – joita ihmiset haluavat nähdä – Venäjällä, Fetisov sanoi tuolloin.

Heti alkuun spekuloitiin, että oliko käsky tästä lausunnosta ja sen antamisesta tullut Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta. Fetisov toimi Venäjän urheiluministerinä Putinin nimittämänä aina vuoteen 2008 asti. Fetisov on edelleen Venäjän liittokokouksen ylähuoneen jäsen.

Aika on muuttanut asioita. Fetisov sanoi Hockeybuzzille antamassaan haastattelussa ymmärtävänsä, että oli väärässä.

– Olin yksi niistä ihmisistä jotka sanoivat, että KHL:n pitäisi olla suljettu ja että alle 28-vuotiaiden ei pitäisi saada lähteä, hän sanoi.

– Poikien pitäisi tietää, että mitä he haluavat tehdä.

Fetisov itse loikkasi romahduksen partaalla olleesta Neuvostoliitosta Yhdysvaltoihin 31-vuotiaana. Hän pelasi NHL-uransa New Jersey Devilsissä sekä Detroit Red Wingsissä yhteensä 546 ottelua ja voitti kaksi Stanley Cupin kahdesti.