Leijonakonkarille upea tunnustus – päihitti joukon nimekkäitä sotaratsuja

© Kuva: Getty Images

Euroopan Jääkiekkoseurojen liitto palkitsi ansioituneita pelaajia tiistaina Prahassa.

Yksi annetuista palkinnoista oli Soturi-palkinto, joka myönnetään pelaajalle, joka parhaiten ilmentää urheiluhenkeä ja omistautumista sekä huippuosaamista uralla, yhdistettynä yhteiskunnan palvelemiseen ja kovan tason pelaamiseen.

Palkinnon pokkasi Riikka Välilä. Leijonakonkarin ura käynnistyi 1980-luvun lopussa ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta Välilä on pelannut yhtäjaksoisesti kohta kolmen vuosikymmenen ajan. Viime kaudella hän edusti Ruotsin naisten SHL-seura HV71:stä.

Välilän taakse jäi joukko kovia kansainvälisiä nimiä: saksalaispuolustaja Christian Ehrhoff, tsekkihyökkääjä Martin Erat, TPS-kapteeni Tomi Kallio sekä sveitsiläispakki Mathias Seger.