Lähes 500 NHL-ottelun konkarilla selvä suosikki yön NHL-draftiin: ”Poikkeuksellinen kaveri kaikin puolin”

© Kuva: Getty Images

Aina yhtä kiinnostava NHL:n varaustilaisuus käydään ensi yönä Suomen aikaa. Yleensä spekulaatiot koko draftin ykkösvarauksesta käyvät kuumina pitkään, ja esimerkiksi viime vuonna nähtiin pienimuotoinen yllätys, kun New Jersey Devils varasi sveitsiläisen Nico Hischierin ennen kanadalaista Nolan Patrickia.

Tänä vuonna yllätystä tuskin nähdään ainakaan ykkösvarauksen kohdalla. Lähes kaikki ovat yksimielisiä siitä, että Buffalo Sabres lausuu ensimmäisenä ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin nimen.

Itse NHL:ssä yhtä vaille 500 ottelua pelannut puolustajalegensa Ossi Väänänen on tässä asiassa samaa mieltä muiden asiantuntijoiden kanssa.

– Rasmus Dahlin on virtuoosi ja poikkeuksellinen kaveri kaikin puolin. Varmasti viihdearvoltaan myös aivan huikea Buffalon joukkueelle. Tämä on kaksipiippuinen juttu. Buffalo saa huippupelaajan, mutta onko Buffalo oikea paikka tälle nuorelle pelaajalle kypsyä ja astua saappaisiin? Väänänen miettii.

Tällä Väänänen viittaa siihen, että Sabres on ollut viime vuosina NHL:n huonoin joukkue. Toisaalta joukkuetta valmentaa entinen puolustajalegenda Phil Housley, joten Dahlin pääsee ainakin huippuoppiin.

NHL:n varaustilaisuuden 1. kierros lauantain vastaisena yönä klo 02.30 Suomen aikaa. Kierrokset 2–7 lauantai-iltana klo 18.00 suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa.

Timo Harvey