Suomalaisia on siirtynyt poikkeuksellisen paljon tänä kesänä Saksan DEL-liigan seuroihin. Huomioitavaa on myös se, ettei kyse ole mistään jäähdyttelijöistä, vaan pelaajista, joille olisi riittänyt ottajia niin Suomessa kuin monessa muussa tasokkaassa Euroopan liigassa.

SuomiKiekko listasi kovimmat suomalaisnimet, jotka ovat siirtyneet Saksaan tulevaksi kaudeksi.

Ville Korhonen – Ässät -> Schwenninger Wild Wings

Päättyneellä kaudella Korhonen edusti Porin Ässiä. Hän pelasi 56 runkosarjan ottelua ja teki niissä tehot 11+16=27. Patapaitojen varakapteenina toiminut hyökkääjä oli joukkueensa viidenneksi paras maali- ja pistemies.

Tuleva kausi on Korhosen uran ensimmäinen, kun hän aloittaa sesonkinsa ulkomailla. Kauden 2015-16 hän aloitti Espoo Bluesissa, josta hän lähti taloussotkujen myötä Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Västeråsin riveihin.

Joonas Lehtivuori – HPK -> Adler Mannheim

Kolmen viime kauden ajan HPK:ta edustanut puolustaja pelasi erinomaisen kauden. Hän rikkoi aikuisuransa piste-ennätyksen heittämällä. Saldo oli kauden päätyttyä komeasti 8+26=34.

Lehtivuori sai myös alleen ensimmäiset miesten maaottelut, kun hän oli mukana Leijonien maajoukkueleirityksessä ennen MM-kisoja. Ilveksen kasvatilla on runsaasti kokemusta ulkomailla pelaamisesta, sillä lähes kahden kauden ajan hän tavoitteli NHL-unelmaa Adirondack Panthomsin riveissä. Lyhyen KalPa-visiitin jälkeen tamperelaislähtöinen pakki pelasi neljä vuotta tuolloin SHL:ssä pelanneessa Modossa.

Tommi Huhtala – Jokerit -> Adler Mannheim

Lehtivuori saa seurakseen suomalaisen joukkuetoverin, kun Jokereita KHL-seikkailun alusta asti edustanut Tommi Huhtala siirtyy samaan seuraan. Kaverukset tuntevat toisensa jo Ilveksen ajoilta pelattuaan samaan aikaan tamperelaisseuran riveissä.

Huhtala naputti 39 ottelussa tehot 3+8=11. Rooli ei ollut isoimmasta päästä, joten Huhtala lähtenee hakemaan ennen kaikkea isoa ja pelaavaa roolia joukkueesta.

Vili Sopanen – HIFK -> ERC Ingolstadt

Lahtelaisen kiekkokoulun kasvattina tunnettu Sopanen siirtyy toista kertaa urallaan ulkomaille. Ensimmäinen reissu suuntautui Ruotsin SHL-seura Luulajaan, jossa maineteot jäivät vähäisiksi. Viisi peliä ja yksi maali eivät seurajohtoa vakuuttaneet tuolloin.

Sopanen oli HIFK:n yksi profiilipelaajista päättyneellä kaudella. Tehot 14+22=36 tekivät Sopasesta punanuttujen kolmanneksi tehokkaimman pelaajan toiseksi tehokkaimman maalintekijän. Pudotuspelien 11 ottelua riittivät saldoon 1+3=4.