Ruotsin tavoitteet toiseen perättäiseen maailmanmestaruuteen säilyivät, kun se kaatoi MM-välierissä Yhdysvallat murskalukemin 6-0.

Lopputulos ei kerro koko tarinaa. Yhdysvallat painosti Ruotsin maalilla lähes täydellisesti, mutta jokainen veto kilpistyi puolustajiin tai nollapelin pelanneeseen Anders Nilssoniin. Tre Kronor teki maalit, vaikka USA voitti laukaisut peräti 41-20. Vastapuolella torjunut Keith Kinklaid haluaa varmasti unohtaa tämän illan, kun kiekot pysähtyivät vain 70 prosentin varmuudella.

Ero syntyi toisessa erässä, kun Ruotsi teki kolme maalia noin kolmessa minuutissa. Yhdysvalloilla ei ollut enää paljoa pelihaluja päätöserässä, joka alkoi Ruotsin johtaessa 4-0.

Maaleista vastasivat Viktor Arvidsson (x2), Magnus Pääjärvi, Patric Hornqvist, Mattias Janmark sekä Adrian Kempe.

Finaalista voi tulla viime vuoden uusinta, kun Kanada ja Sveitsi kohtaavat illan toisessa kamppailussa. Kanada hakee helpotusta viime kevään finaalitappioon, joka tuli lopulta voittomaalikilpailun kautta.