NHL aikoo esitellä ja testata älykiekkoa vuonna 2019. Asiasta kertoo SportTechie.

NHL:n liiketoiminnan kehityksestä sekä maailmanlaajuisista kumppanuuksista vastaava David Lehanski kertoo, että älykiekko pystyisi havainnoimaan liikettä noin 200 kertaa sekunnissa. Jo aiemmin NHL:n komissaari Gary Bettman on kertonut liigan sitoutuneen eri teknologiayritysten avulla kehitettävään, kamerapohjaiseen seurantajärjestelmään, joka jäljittäisi pelaajien liikkeitä.

Tämän uuden älykiekon avulla kerätyn datan käyttäjiä voisi olla monia. Esimerkiksi valmentajat voisivat saada reaaliaikaista yksityiskohtaista dataa penkillä oleville tableteille. Livelähetykset voisivat alkavat sisällyttää vedonlyöntitoiminnot osaksi kokonaisuutta.

– Ei ole kahta kysymystä, että urheiluvedonlyönti tulee olemaan osa kokemusta lähes millä tahansa tasolla. Ja tänään tuon kokemuksen perusta on data, Lehanski kommentoi.

– Näemme jo nyt, että 75 prosenttia kaikesta urheiluvedonlyönnistä on pelin aikana tapahtuvaa. Ainut keino, jolla voimme tehdä tämän reaaliajassa on kokoamalla data ja jakamalla sen jonkun sellaisen tahon kanssa, joka pystyy luomaan kertoimia ja todennäköisyyksiä reaaliajassa ja jakamaan sen faneille.

Siinä missä muut Yhdysvaltain suurliigat, kuten koripallon NBA, jenkkifutiksen NFL ja baseballin MLB ovat soveltaneet erilaista älytekniikkaa edistyneen tilastoinnin välineenä jo kauan, on NHL laahannut selvästi perässä. Tuotteen kehitystä ja sen tuomista pelin tuoksintaan on hidastanut esimerkiksi lajin nopea tempo sekä se tosiasia, että kiekon kuljettaminen mailalla sekä kiekon sulkeminen hanskaan luovat uudenlaisen haasteen kiekon seuraamiselle.