Vuodesta 2007 asti Winnipeg Jetsin (aikaisemmin Atlanta Trashersin) organisaatioon kuulunut Tobias Enström on lähtemässä seurasta. Hänen sopimuksensa päättyy tänä kesänä, eikä hän halua allekirjoittaa jatkopahvia.

Kahdesti NHL-urallaan 50 tehopisteen rajan ylittänyt puolustaja on ollut viime vuosina kuin varjo entisestä. Useat loukkaantumiset ja heikot peliesitykset pakottivat Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen etsimään uusia ratkaisuja, eikä muutokset miellyttäneet kokenutta ruotsalaista.

Jets putosi hiljattain pudotuspeleistä. Kauden viimeisessä ottelussa Maurice käski täysin terveen Enströmin katsomoon, vaikka miehistö kärsi useista loukkaantumisista. Enström pettyi kohteluunsa, eikä osallistunut kauden päätöstilaisuuteen aikaisemmin tällä viikolla. Useiden lähteiden mukaan, Enström oli jo hyvästellyt seuran, jota hän palveli yhteensä 11 kauden ajan.

Jetsille Enströmin lähtö on osoittautumassa hyväksi asiaksi, sillä sen ei tarvitse enää kärsiä puolustajan kalliista yli viiden miljoonan dollarin vuosipalkasta. Lisäksi hänen paikalle riittää valinnanvaraa, joista parhaat ehdokkaat tulevat farmiseura Manitoba Moosesta. Tällä hetkellä eturivissä Enströmin korvaajaksi on AHL:n kauden kentälliseen valittu Sami Niku.

Niku on Jetsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2015. Tänä vuonna hän pelasi uransa ensimmäisen kauden Pohjois-Amerikassa, eikä kärsinyt lainkaan kulttuurishokista, vaan paukutti hurjat 57 tehopistettä.

Niku kävi tutustumassa Jetsiin jo kevään aikana ja sai pelata yhdessä runkosarjaottelussa. Olisikin odotettavaa, että Niku loikkaa NHL:ään ensi syksyksi. Hän toisi Jetsin palkkakattoon helpotusta tulokassopimuksellaan, joka on myös samalla kaksisuuntainen.