Sensaatiomainen urakehitys! Varaamaton pelaaja reilussa vuodessa Ruotsin divarista NHL:ään?

© Kuva: Getty Images
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Kanadalaisen TSN-kanavan toimittajan Ryan Rishaugin tietojen mukaan Edmonton Oilers on kiinnittämässä ruotsalaispuolustaja Joel Perssonin riveihinsä. Rishaug on TSN:n Oilers-toimittaja ja yleensä hyvin perillä seuran tekemisistä. Rishaug kertoi asiasta twitter-tilillään.

Mikäli uutinen pitää paikkansa, voidaan puhua todella huikeasta urakehityksestä. Persson, 24, pelasi vielä kaudella 2016–17 kotikaupunkinsa Kristianstadin IK:ssä Ruotsin Allsvenskania eli toiseksi ylintä sarjaa.

Päättyneen kauden Persson pelasi Ruotsin mestaruuden voittaneen Växjö Lakersin riveissä. Persson nakutti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan 51 runkosarjaottelussa kovat tehot 6+28=34. Pudotuspeleissä Persson iski 13 pelissä pisteet 1+4=5.

Oikealta laukovalla puolustajalla ei ole NHL-varausta. Miehen hyvät otteet ovat kuitenkin nyt herättäneet Oilersin kiinnostuksen.

Rishaug sai viestiinsä vastauksen Växjössä asuvalta kiekkofanilta, joka kertoi Perssonin pelanneen päättynellä kaudella aivan loistavasti ja olleen joukkueen paras puolustaja.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin