Sensaatiomainen urakehitys! Varaamaton pelaaja reilussa vuodessa Ruotsin divarista NHL:ään?

© Kuva: Getty Images

Kanadalaisen TSN-kanavan toimittajan Ryan Rishaugin tietojen mukaan Edmonton Oilers on kiinnittämässä ruotsalaispuolustaja Joel Perssonin riveihinsä. Rishaug on TSN:n Oilers-toimittaja ja yleensä hyvin perillä seuran tekemisistä. Rishaug kertoi asiasta twitter-tilillään.

Mikäli uutinen pitää paikkansa, voidaan puhua todella huikeasta urakehityksestä. Persson, 24, pelasi vielä kaudella 2016–17 kotikaupunkinsa Kristianstadin IK:ssä Ruotsin Allsvenskania eli toiseksi ylintä sarjaa.

Päättyneen kauden Persson pelasi Ruotsin mestaruuden voittaneen Växjö Lakersin riveissä. Persson nakutti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan 51 runkosarjaottelussa kovat tehot 6+28=34. Pudotuspeleissä Persson iski 13 pelissä pisteet 1+4=5.

Oikealta laukovalla puolustajalla ei ole NHL-varausta. Miehen hyvät otteet ovat kuitenkin nyt herättäneet Oilersin kiinnostuksen.

Rishaug sai viestiinsä vastauksen Växjössä asuvalta kiekkofanilta, joka kertoi Perssonin pelanneen päättynellä kaudella aivan loistavasti ja olleen joukkueen paras puolustaja.