Ruotsalaisvahti Andres Nilssonilla oli työpäivä eilisessä välierässä Yhdysvaltoja vastaan. Hän torjui peräti 41 kiekkoa ja oli täystyöllistetty läpi ottelun.

Sillä oli seurauksensa. Joukkueen fysioterapeutin Björn Waldebäckin mukaan Nilsson menetti pelin aikana yhdeksän litraa nestettä kovan hikoilun seurauksena. Lähes kaksimetrinen maalivahti jättikin mediavelvollisuudet vähemmälle ja keskittyi nestetasapainon palauttamiseen.

– Hän menetti eilen paljon nestettä ja suoloja. Hän on isokokoinen maalivahti, joka ymmärtää menettäneensä paljon nestettä ja tästä johtuen on erityisen tärkeää tankata nestettä. Hänen täytyi saada menetetty neste takaisin mahdollisimman nopeasti. Waldebäck kommentoi Aftonbladetille.

Palautumisaikaa ei juuri ole. Vaikka Ruotsi pelasi välieränsä alkuillasta, jää valmistautumisaika hädin tuskin vuorokauden mittaiseksi. Vaikeaksi homman tekee sen, että vettä ei voi vain kaataa kitusiin niin paljon kuin suinkin ehtii.

– Tärkeää on myös se, että juominen on tasapainossa. Et voi vain tankata vettä.

– Paras vaihtoehto olisi, jos voisi käyttää tippaa, mutta sitä ei saa käyttää, koska doping-säännökset rajoittavat sen käytön tiettyyn millilitramäärään.