Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson on luonut NHL:ssä totisesti pahan pojan maineen.

Wilson kohautti kiekkomaailmaa jälleen keskiviikkona, kun hän taklasi Pittsburgh Penguinsin hyökkääjää Zach Aston-Reeseä murskaavalla tavalla lähelle pään aluetta.

Aston-Reese loukkaantui tilanteessa vakavasti ja hän poistui jäältä verisenä. 23-vuotias hyökkääjä jouduttiin toimittamaan heti sairaalaan ja hän joutui siellä leikkaukseen murtuneen leuan takia. Nuorukaisella todettiin myös aivotärähdys.

Jo toisen kohauttavan taklauksen tässä pudotuspelisarjassa iskenyt Wilson selvisi taklauksestaan kokonaan ilman jäähyä.

Erityisesti Capitals-jyrän toiminta taklauksen jälkeen raivostutti Penguins-pelaajia.

– Ymmärrän fyysisen pelaamisen. Ymmärrän sen… Olen ollut sen väärällä puolella. Päivän päätteeksi tavallaan jopa arvostan hänen pelaamistaan. Mutta et koskaan naura kenellekään, joka loukkaantuu. Et vain tee niin, Penguinsin tähtipakki Kris Letang sanoi pelin jälkeen Penguins Inside Scoopin mukaan.

– Se oli todella epäkunniottavaa – kaveri oli loukkaantunut ja makasi jäällä. Ei ole hyvä asia nauraa jollekin tuossa tilanteessa, mutta me menemme eteenpäin, Penguins-pakki Justin Schultz komppasi.

Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin mukaan Wilsonin taklauksen tulisi mennä jatkokäsittelyyn.

– Se oli korkea taklaus. Mitä muuta voin sanoa? Jossain kohtaa toivomme, että liiga tekisi jotain tälle asialle, NHL-luotsi veisteli.