NHL-puolustajalle helpottava rahakas sopimus – käynyt pitkän tien huipulle!

Colorado Avalanche on solminut jatkosopimuksen puolustaja Mark Barberion kanssa. 28-vuotias puolustaja jatkaa seurassa seuraavat kaksi kautta 1,4 miljoonan vuosiansioilla.

Viime kaudella kanadalaispuolustaja teki 46 pelaamassaan ottelussa tehot 3+10, minkä lisäksi hän pelasi todella isoja minuutteja pudotuspeleissä. Vastuun ottaminen varmasti nosti Barberion osakkeita ennen jatkosopimuksen tekemistä.

Barberiolle itselleen rahakas jatkodiili on varmasti iso helpotus, sillä hän on hakenut paikkaansa pitkään NHL:ssä.

Monta vuotta AHL:n ja NHL:n välillä siirtynyt puolustaja on tehnyt useamman sopimuksen ja pelannut syksystä 2010 asti NHL:ssä, mutta kaikki sopimukset ovat tähän asti olleet NHL:n mittapuulla lähes minimipalkkaisia alle miljoonan vuosipalkan tuovia sopimuksia.

Lisäksi Barberio vaihtoi ensin Tampa Bay Lightningin organisaatiosta Montrealiin, jossa asiat eivät sujuneet hänen kannaltaan hyvin.

Siirto kesken kauden 2016-17 Coloradoon saattoi olla Barberion NHL-uran pelastus, sillä pelit ovat kulkeneet joukkueessa eri tavalla verrattuna entiseen.

– Mark on ollut tasapainoinen osa takalinjaamme siitä asti, kun hän saapui seuraan. Hän on pelannut tärkeitä minuutteja sekä ollut todella tärkeä meille alivoimalla. Olemme kiitollisia, että hän jatkaa meillä kaksi seuraavaa kautta, kommentoi Avalanchen tiedotteessa seuran GM Joe Sakic.