Leijonat kohtaa jääkiekon MM-kisoissa keskiviikkoiltana kotijoukkue Tanskan. Turnauksen aiempien pelien perusteella Suomi on ottelun ylivoimainen suosikki.

MM-tasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 pelannut Tanska on kuitenkin onnistunut voittamaan Leijonat MM-tasolla. Tämä tapahtui Kölnissä 2010 Tanskan oltua parempi 4-1.

Tanskalla oli silloin jalkeilla miltei paras joukkueensa. Tanskalla oli enemmän NHL-vahvistuksia joukkueessaan kuin Suomella.

Päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi tuloksen syytä YLE:n tv-haastettelussa, että ”jännitimme itsemme tästä ottelusta pihalle”.

Urheilulehden ”johtavana analyytikkona” toiminut Petteri Sihvonen kuitenkin kehui, että alkusarjassa Suomen pelitapa toimi juuri Tanska-ottelussa kaikkein parhaiten ja antoi ymmärtää, että pelitavallisesti Suomi pelasi hyvän ottelun. Pelin lopputulosta Sihvonen ei huomioinut.

Vielä 2010 pelattiin alkusarjaa neljän joukkueen lohkoissa. Tappio Tanskalle vei Leijonat kuilun partaalle, mutta Leijonat voitti Saksan 1-0 ja Yhdysvallat 3-2. Sihvonen antoi ymmärtää, että näissä peleissä Leijonien pelitapa ei toiminut yhtä hyvin kuin Tanskaa vastaan, mutta Tanska-ottelussa pelitavan toimivuus palveli tulevia pelejä.

Jatkosarjassa Leijonat voitti Valko-Venäjän 2-0 ja Slovakian 5-2. Venäjältä Suomi sai turpaansa 0-5 ja puolivälierissä Tshekki oli parempi rankkarikisan jälkeen 2-1. Maalinteossa Leijonilla oli ongelmia, pelitavasta huolimatta.

Teksti: Otto Palojärvi

Katso kuinka Tanska nöyryyttää Leijonia: