Leijonien uusvanha päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut taustaryhmänsä, jonka Suomen jääkiekkoliitto julkisti tänään.

Valmennustiimissä Jalonen luottaa tuttuihin miehiin, joiden kanssa valmensi Nuoret Leijonat MM-kultaan kotikisoissa vuodenvaihteessa 2015–16. Jalosen tiimiin tulevat kyseisen MM-kultajoukkueen valmennuksesta Antti Pennanen ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen. Valmennustiimin täydentää Mikko Manner, joka valmensi Kärpät tänä keväänä Suomen mestariksi ja toimi jo Lauri Marjamäen apuna Leijonissa.

Yllättävin valinta koskee joukkueenjohtajan pestiä. Leijonien uudeksi joukkueenjohtajaksi tulee Helsingin IFK:n entinen pelaajalegenda Mika Kortelainen, 51.

Valinta on sikäli yllättävä, että Kortelainen ei ole ennen työskennellyt missään roolissa jääkiekkoliitossa. Toisaalta Jalonen on aiemminkin tehnyt rohkeita valintoja omaan taustaryhmäänsä. Esimerkiksi juuri kultaiseen U20-projektiin hän pyysi ja sai liiton postien ulkopuolelta lajilegenda Veli-Pekka Ketolan.

Kortelainen pelasi HIFK:ssa kausilla 1988–2002 yhteensä 607 runkosarjan ottelua ja teki komeat tehot 194+236=430. Pudotuspelejä tilille kertyi 61 ja näissä tehot 15+15=30. Kauden 1997–98 päätteeksi Kortelainen juhli IFK:n kanssa mestaruutta. Vankoista näytöistä huolimatta Kortelainen ei koskaan kelvannut Leijona-paitaan.

Uransa jälkeen Kortelainen ei ole toiminut valmennus- tai muissa joukkueenjohdollisissa tehtävissä. Sen sijaan mies on tehnyt töitä IFK:n markkinoinnin parissa. Viime vuosilta mies tunnetaan erityisesti asiantuntevana tv-kommentaattorina.