Vegas Golden Knights haki viime yönä Suomen aikaa 3–1-voiton Winnipeg Jetsistä ja tasoitti läntisen konferenssin pudotuspelisarjan lukemiin 1–1.

Kolme ottelua sivussa pelaavasta kokoonpanosta ollut Vegasin Tomas Tatar teki ottelun avausmaalin ajassa 13.23. Jonathan Marchessault lisäsi vieraiden johdoksi 2–0 ajassa 17.22.

Jetsin kapteeni Blake Wheeler näki ottelun ratkaisun piilleen pitkälti noissa hetkissä.

– Pelasimme noin 57 minuuttia ottelusta oikein hyvin. Mutta hävisimme ottelun noiden kolmen (neljän, toim.huom.) aikana, Wheeler tuskaili nhl.comin mukaan.

– He olisivat voineet tehdä tuossa ajassa neljä maalia. Meidän täytyy pystyä pitämään keskittymisemme kasassa paremmin, Wheeler vaati.

”Katsomossa tuntuu pahalta”

Tomas Tatarin maali antoi ottelulle suunnan. Maali itsessään oli melko erikoinen.

Tatar sai Shea Theodorelta syötön maalin kulmalle vapaaseen paikkaan, mutta laukoi tolppaan. Tatar kuitenkin syöksyi kärppänä päätyyn kimmonneen kiekon perään ja kiepautti laatan maalin takaa Connor Hellebuyckin vartioimaan Jets-maaliin (kuva).

Tatar oli luonnollisesti iloinen maalistaan, mutta painotti – kuten erityisesti pudotuspeleissä tapoihin kuuluu – vain voiton merkitystä.

– Tämä on joukkueurheilua. Oli todella hienoa onnistua maalinteossa, mutta voittaminen oli mahtavaa. Ryöstimme vierasvoiton, mikä on iso asia tälle sarjalle, Tatar sanoi.

Tatar kuvaili aikaa pelaavan kokoonpanon ulkopuolella hankalaksi.

– En sanoisi, että olin turhautunut. Enemmän on kyse siitä, että haluaa auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Se tuntuu pahalta, kun on katsomossa ja asiat eivät mene sillä tavalla, kuin haluaisi, Tatar sanoi nhl.comin mukaan.

– Meillä kaikilla täällä on vain yksi päämäärä: haluamme voittaa Stanley Cupin. Ja me jokainen teemme kaikkemme sen eteen. Valmentajan päätöksiä pitää vain kunnioittaa ja olla muulla tavoin hyvä joukkuekaveri ja auttaa jätkiä, Tatar järkeili.

Katso Tatarin maali tästä linkistä.