Historiallista! Iso-Britannian tähtipelaaja sai KHL-sopimuksen

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon entisen suurvallan Iso-Britannian jääkiekko on taas nosteessa. Yhden MM-kullan (1936), kaksi MM-hopeaa (1937 ja 1938) sekä kaksi pronssia (1924 ja 1935) voittanut maa nousi ensi vuodeksi jääkiekon MM-kisojen A-sarjaan peräti 25 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran britit pelasivat A-sarjassa vuonna 1994.

Nyt myös pelaajapuolella tapahtuu selvää edistystä. Maajoukkueen tähtipuolustaja Ben O’Connor on tehnyt sopimuksen kazakstanilaisen KHL-seuran Barys Astanan kanssa. Seura tiedottaa sopimuksesta verkkosivuillaan.

O’Connor on ensimmäinen brittipelaaja, joka on solminut KHL-sopimuksen.

O’Connor, 29, on Iso-Britannian ja Kanadan kansalainen. Maajoukkuetasolla hän on aina, melko luonnollisesti, edustanut Iso-Britanniaa.

Hän pelasi kaudet 2003–07 Kanadassa, joista kaksi viimeistä kautta kovatasoisessa junioriliigassa Ontario Hockey Leaguessa. Tämän jälkeen O’Connor on pelannut brittien EIHL-liigan lisäksi kauden 2010–11 Ranskassa sekä sesongit 2011–14 Kazakstanin liigassa, joten hän siirtyy nyt tuttuun maahan.

Neljä viime kautta O’Connor on kiekkoillut Iso-Britannian suurseurassa Sheffield Steelersissä. Viime kaudella mies takoi puolustajan paikalta 55 runkosarjaottelussa kova tehot 14+39=53. Nousujuhliin päättyneissä ykkösdivisioonan MM-kisoissa O’Connor tehtaili viidessä ottelussa pisteet 4+2=6.