Tanskassa ensimmäistä kertaa järjestettävät jääkiekon MM-kisat lähestyvät hetki hetkeltä, ja monet joukkueet ovat alkaneet hahmottelemaan pelaajaryhmiään. Yhdysvallat ei ole vielä varmistanut pelaajiensa henkilöllisyyksiä, mutta nyt yksi mielenkiintoinen nimi on noussut pinnalle.

Arizona Coyotesissa pelaava ja Antti Raannan seurakaveri Clayton Keller on ilmaissut mielenkiintonsa maajoukkueeseen. Keller kertoo Kansainvälisen Jääkiekkoliiton sivuilla olevansa erittäin otettu, jos kisakutsu tulee.

– Odotan sitä kovasti. Joka kerta, kun pääset edustamaan maatasi, se on erityinen kunnia ja erittäin hauskaa, Keller sanoo.

Ensimmäistä kautta NHL:ssä pelaava hyökkääjä on tulokkaiden pistepörssissä toisena tehoilla 23+41=64. Samalla hän on joukkueensa paras pistemies.

Kellerille Yhdysvaltojen pelipaita on tullut tutuksi, sillä hän on voittanut MM-kultaa alle 18- ja 20-vuotiaissa. Lisäksi hän pelasi viime keväänä miesten MM-kisoissa, jotka päättyivät puolivälierässä tappioon Suomelle. Niissä kisoissa Keller takoi kahdeksassa ottelussa tehot 5+2.

Arizonan tulokaspelaaja muistelee Suomea erittäin hankalana vastustajana. Vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden kisoissa Jesse Puljujärven johtama Pikkuleijonalauma pudotti Yhdysvallat välierissä ja marssi aina mestaruuteen asti.

– Meillä oli upea joukkue silloin. Meidän olisi pitänyt voittaa se matsi. Me lauoimme enemmän ja osuimme tolppiin. Suomen maalivahti pelasi erittäin hyvin. Häviö oli raskasta niellä.

Pettymys unohtui seuraavana vuonna, kun Keller juhli alle 20-vuotiaiden mestaruutta.