Unkarin Budapestissa alkoi sunnuntaina jääkiekon MM-kisojen ykkösdivisioonan a-tason turnaus. Kuusi joukkuetta, Unkari, Slovenia, Britannia, Kazakstan, Italia ja Puola kilvoittelevat kahdesta paikasta Slovakiassa järjestettäviin ensi vuoden A-sarjan MM-kisoihin.

Slovenia ja Unkari luottavat suomalaiseen valmennusosaamiseen. Sloveniaa valmentaa Kari Savolainen ja Unkaria Jarmo Tolvanen.

Savolaisen Slovenia, joka joutuu tulemaan toimeen ilman NHL-tähteään Anze Kopitaria sekä Pyeongchangin olympialaisissa dopingista kärähtänyttä Ziga Jeglicia, hävisi avausottelussaan yllättäen Britannialle 1-3. Britannia ei lukeudu turnauksen suosikkeihin, kun taas Sloveniaa pidetään nousijaehdokkaana.

Turnausta isännöivä Tolvasen Unkari hävisi Kazakstanille 0-3. Unkarilaiset piti nollilla Kazakstanin kansalaisuuden saanut Jokereistakin tuttu ruotsalaismaalivahti Henrik Karlsson.

Unkarin joukkueessa pelaa myös suomalaisille tuttu Balazs Sebok, joka viimeiset kolme kautta on edustanut Liigassa KalPaa. Sebök puhuu erittäin hyvää suomea.