Pietarin SKA lomille! Varamies nousi ottelun sankariksi ja nyöryytti Venäjän supertähtiä

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL:n konferenssifinaalit ollaan nyt viimein ratkaistu, kun Moskovan TsSKA pudotti sunnuntaina runkosarjan voittaneen Pietarin SKA:n. Moskovalaiset etenivät Gagarin Cupin finaaliin voitoin 4-2.

Supertähtiä vilisevä SKA lähti vierasotteluun selkä seinää vasten. Se aloittikin sunnuntain ottelun erittäin räväkästi, kun Nikita Gusev ja Ilja Kovaltshuk painoivat taululle 2-0 -lukemat vain neljässä minuutissa. Salamamaalit päättivät TsSKA:n maalivahti Ilja Sorokinin työpäivän ja hänen tilalleen luisteli Lars Johansson.

Maalivahdin vaihtaminen saattoi pelastaa Moskovan nahkan, sillä Johansson oli kuin kivimuuri Kovaltshukin ja muiden KHL-supertähtien edessä. Ruotsalainen napsi 30 torjuntaa, eikä päästänyt kiekkoakaan selkänsä taakse.

Kolmannessa erässä pietarilaisten johto suli, kun Mikhail Grigorenko täräytti 2-2 -tasoituksen pelikelloon jäädessä aikaa ainoastaan 03:37. Grigorenko ei jäänyt pelkästään yhteen osumaan, vaan passitti SKA:n kesälomille jatkoajalla.

TsSKA kohtaa finaaleissa Ak Bars Kazanin, joka murskasi välierissä Traktorin 4-0.

Gagarin Cup -finaaleissa nähdään yksi suomalainen, kun Atte Ohtamaa luutii Kazanin puolustuksessa.