Eräs NHL:n kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista ja pelaajauransa jälkeen valmentajana sekä seurajohtajana toiminut Patrick Roy on päättämässä parin vuoden poissaoloaan jääkiekon parista.

Royn huhutaan olevan palaamassa junioriseura Quebec Rempartsin valmennukseen. Huhut kiihtyivät seuran erotettua entisen päävalmentajansa Philippe Boucherin pari viikkoa sitten.

Seura on maalivahtilegendalle hyvin tuttu ja rakas, sillä hän toimi QMJHL:ssä pelaavan synnyinkaupunkinsa seuran osaomistajana, päävalmentajana ja GM:nä lähes kymmenen vuoden ajan vuosituhannen alkupuoliskolla.

Voitettuaan kertaalleen Kanadan juniorimestaruuden Memorial Cupin Roy loikkasi NHL-maailmaan. Hän toimi kolmen kauden ajan Colorado Avalanchen päävalmentajana ja seurajohtajana voittaen kertaalleen myös vuoden valmentajan Jack Adams -palkinnon.

Tulisieluisena persoonana tunnettu Roy oli lähes parikymmenvuotisella NHL-urallaan sarjan parhaita maalivahteja. Hän voitti Stanley Cupin yhteensä neljästi, lisäksi hänet valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi kolme kertaa.

Peliuransa jälkeen hänet kutsuttiin Hockey Hall of Famen jäseneksi vuonna 2013.

Asiasta kertoi mm. Sportsnet verkkosivuillaan.