Kauden jälkeen jaettava vuoden maalivahdin palkinto Vezina Trophy on enää kolmen henkilön ulottuvilla. NHL julkisti finaaliehdokkaat, ja siihen mukaan ollaan äänestetty Nashville Predatorsin runkosarjamestaruuteen johdattanut Pekka Rinne.

Kaksi muuta eniten NHL-seurojen toimitusjohtajien ääniä keränneet ovat Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski sekä Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck.

Suosittu jääkiekkolehti The Hockey News, jota myös Kiekkoraamatuksi tituleerataan, on julkaissut oman ennustuksensa Vezinan voittajasta. Se uskoo, että Rinne on ainoa oikea ehdokas palkinnon saajaksi, eikä kilpakumppaneilla pitäisi olla mitään mahdollisuuksia.

Lehti on huomioinut Rinteen upean voittosaldon tältä kaudelta. Kotiotteluissa suomalainen on kerännyt kotivoittoja 25-6-2 ja vieraissa peräti 17-7-2. Läpi kauden loistanut maalivahti on pysäyttänyt kiekkoja tien päällä torjuntaprosentilla .937 ja päästänyt maaleja keskiarvolla 2.01. Vasilevski ja Hellebuyck eivät ole vastaavia lukemia lähelläkään.

”Rinteellä on tänä vuonna vahvin ote Vezinasta. Olisi jättimäinen pettymys, jos hän ei voitaisi sitä”, The Hockey News kirjoittaa.

Kaiken lisäksi, lehti valitsisi Rinteen kilpakumppanit uudelleen. Se ottaisi kärkikolmikkoon mielummin viime vuoden voittajan Sergei Bobrovskin sekä John Gibsonin.