NHL:ssä on menossa hektiset ajat. Pudotuspelit käynnistyvät ensi yönä, ja samaan aikaan eri tahot miettivät kuumeisesti lukuisien, kauden jälkeen jaettavien, palkintojen saajia.

Suomalaisille NHL:n seuraajille ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne on yksi vahvimmista ehdokkaista saamaan runkosarjan parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn.

Rinteen jokapäiväistä työskentelyä erittäin läheltä ja tarkasti seuraavan Predatorsin puolustajan Ryan Ellisin mukaan palkinto kuuluu ilman mitään soraääniä Rinteelle. Ellisin mielestä Rinne ei ole vain paras vaan käytännössä ainoa vaihtoehto Vezinan saajaksi.

Ellis kertoo ajatuksistaan The Players Tribune -sivustolla julkaistussa artikkelissa.

– Ymmärrän kyllä, että moni maalivahti on pelannut upean kauden, ja heidän kaikkien palkitsemiselle on päteviä perusteluja. Mutta antakaa minulle viisi minuuttia aikaa, niin teen teille kristallinkirkkaaksi, kuka GM:ien pitäisi valita, Ellis aloittaa.

Kuten edellisestä kävi ilmi, Vezinan saajan valitsevat NHL-seurojen 31 general manageria.

Ellis nostaa esille Rinteen huimat tilastot: 42 voittoa, torjuntaprosentti 92,7, päästettyjen maalien keskiarvo 2,31.

– Melko sairaita lukuja. Hän pelasi jälleen, 35-vuotiaana, aivan naurettavan upean kauden, Ellis kirjoittaa.

Puolustaja on harrastanut myös tutkivaa journalismia.

– Piti vähän kaivella, että löysin tämän. Hänen torjuntaprosenttinsa vaarallisimman alueen laukauksissa on 83,5. Se on yksi parhaista niillä maalivahdeilla, jotka pelasivat yli 40 ottelua, Ellis muistuttaa.

Numerojakin suuremmaksi Rinteen valinnan puolesta puhuvaksi syyksi Ellis nostaa Rinteen johtajaominaisuudet.

– Jään ulkopuolella hän on aivan yhtä mahtava. Kun hän puhuu, hänellä on koko pukuhuoneen kunnioitus. Hän asettaa vaatimustason ja näyttää esimerkkiä jokaiselle jätkälle pukuhuoneessa, Ellis ylistää.

– Hän on ollut kaikella tapaa mahtava ja ansaitsee tunnustusta. Eli te general managerit, jotka vielä mietitte ja keskustelette, kenelle Vezina kuuluu – teen tämän teille helpoksi: vastaus on ”Peks”, Ellis naulaa.