Mestiksen pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Espoo Unitedin tilanne on entistä surkeampi. Seura painii jatkuvissa talousongelmissa, ja Iltalehti uutisoi jälleen uudesta sotkusta, joka koskee Unitedin palkanmaksua.

Iltalehden tietojen mukaan, espoolaisseura ei ole maksanut pelaajilleen maaliskuun palkkoja. Jotkut pelaajat ovat nimettöminä kertoneet mielipiteensä joukkueen tilanteesta. Palkan maksamatta jättäminen ei tullut kaikille yllätyksenä.

– Tässä on tottunut odottamaan ja ennakoimaan, että näin voi taas käydä, kommentoi yksi Unitedin pelaaja.

Viime kesänä United suututti pelaajat, kun se maksoi palkat useiden viikkojen viiveellä. Nyt vaarana on, että asia toistuu.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela tunnistaa tilanteen vakavuuden. Monet Mestis-pelaajat ovat täysin riippuvaisia jääkiekosta tulevista palkkioista, ja vain pieni osa tekee sivutöitä. Saarela närkästyi entisestään, kun kuuli Unitedin salailusta. Seura ei varoittanut pelaajia missään vaiheessa maksukyvyttömyydestään.

– Kun odotettu tili ei tule, se asettaa pelaajan todella ikävään tilanteeseen. Tämä on surullista ja hankalaa pelaajien osalta, Saarela kertoo Iltalehdelle.

Saarela kuuli Unitedilta, että palkat maksetaan tällä viikolla. Unitedin pelaajalle kerrottiin niiden tulevan ”mahdollisimman pian”.

– Lupaukset on aina lupauksia, Saarela sanoo.

Koko seuran tulevaisuus on suuressa vaarassa, koska sillä ei ole Mestis-lisenssiä ensi kaudelle, eikä sitä näillä näkymin ole myöskään tulossa. Seuran omistaa miljonääriperijä Jussi Salonoja.