HIFK perusti naisten kiekkojoukkueen – olympialaisissa pelannut maajoukkuepelaaja valmentajaksi

© Kuva: Pekka Mäntylä

Helsingin IFK tiedotti torstaina perustaneensa naisten jääkiekkojoukkueen. Joukkue aloittaa ensi kaudella pelaamaan naisten Mestistä eli Suomen toiseksi korkeinta naisten jääkiekkotasoa.

HIFK:n päävalmentajan nimikin selvisi jo torstaina. Pestissä aloittaa Saara Niemi, joka on entinen naisten maajoukkuepelaaja. Hän on edustanut Suomea kaksissa olympialaisissa 2006 ja 2010.

– Helsingin IFK:n tahtotila lähteä mukaan kehittämään nais- ja tyttökiekkoa on todella merkittävä askel kohti ammattimaisempaa toimintaympäristöä, mikä kehittää niin naisten huippukiekkoa, tyttökiekkoilua kuin lajin näkyvyyttä koko suomalaisessa urheilukentässä, Niemi kertoo seuran tiedotteessa.

– Olen valtavan innoissani siitä, että saan olla mukana tässä ainutlaatuisessa projektissa, etenkin kun meillä on selkeä yhteinen näkemys missä haluamme olla viiden vuoden päästä, Niemi jatkaa.

HIFK:n tavoitteena on on rakentaa vahva pelaajapolku aina ”Gimmat skulaa”-kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen asti.

HIFK:n naisjoukkueen runko on jo nyt kasassa. Valtaosa pelaajista tulee yhteistyöseura Red Wingsistä. Maalivahti Sanni Ahola edustaa joukkueen nuorisokaartia. Hän on ollut mukana Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Helsinkiläisenä olen pikkutytöstä lähtien seurannut IFK:ta, ja nyt yksi unelmistani toteutuu, kun voin itse pelata punaisissa. Mahdollisuuteni jatkaa kehittymistä urheilijana ja pelaajana ovat nyt paljon paremmat, kun on tällainen organisaatio tukena. Kun pelaamista ei tarvitse itse kustantaa, jää huomattavasti enemmän aikaa urheiluun ja tavoitteitteni toteuttamiseen kohti naisten maajoukkuetta, Ahola sanoo.

HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen sanoo, että Helsinki on laahannut nais- ja tyttökiekkoilussa aiemmin perässä, mutta nyt asiaan tulee muutos.

– Helsinki on ollut nais- ja tyttökiekkoilun musta aukko Suomessa. Myös IFK on laiminlyönyt omaa velvollisuuttaan naisten kiekkoilun kehittämisessä, mutta nyt siihen tulee muutos, Valtanen lupaa.