Kuten esimerkiksi Leijonat.com kirjoitti torstaina, ovat Venäjän kiekkopomot vahvistaneet maan medialle tänään, että jääkiekkojoukkueen valmennus menee kauttaaltaan uusiksi.

SuomiKiekko uutisoi aiemmin tänään, että maata pitkään ja menestyksekkäästi luotsannut latvialainen Oleg Znarok jää sivuun pestistä auttaakseen joukkuetta vain konsultin roolissa.

Venäjän peräsimeen neljä vuotta sitten hypänneen päävalmentajan lähdön myötä paikan ottaa Ilja Vorobjev, joka tuo maajoukkueeseen täysin uudet miehet. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi pitkäaikainen apuvalmentaja Harijs Vitolins ei jatka hommissaan.

Uuden luotsin apuvalmentajat ovat KHL-joukkue Traktorista tuttu pääkäskijä Anwar Gatijatulin sekä Venäjän maajoukkueen taustalla aiemminkin vaikuttaneet Rashit Davydov, Aleksei Zhamnov ja Igor Nikitov.

Myllerrys Venäjän ympärillä tuli todella yllättävään paikkaan, sillä Tanskan MM-kisat odottavat kolmen viikon päässä. Kaiken lisäksi Znarok sai joukkueen peräsimessä aikaan oikeasti komeaa tulosta: Keväällä 2014 tuli MM-kultaa ja seuraavana keväänä hopeaa.

Mitaliputki jatkui myös kahtena seuraavan vuonna pronsseilla, helmikuussa Venäjä puolestaan voitti olympiakultaa.