Aleksander Barkov auttoi vahvasti joukkuettaan Florida Panthersia pitämään yllä seitinohuet toiveet NHL:n pudoduspelipaikasta. Barkov syötti kaksi maalia, kun Panthers voitti kotonaan Carolina Hurricanesin kotonaan maalein 3–2.

Barkov kasvatti koko kauden pistemääränsä lukemiin 26+51=77. Samalla Barkovista tuli yhteentoista vuoteen ensimmäinen Panthersin pelaaja, joka on saalistanut kauden aikana vähintään 50 syöttöpistettä.

Edellisen kerran samaan saavutukseen oli yltänyt seuran edellinen suomalaistähti Olli Jokinen. ”OJ” keräsi kaudella 2006–07 yhteensä 52 syöttöpistettä, joten Barkovilla on hyvä mahdollisuus rikkoa tuokin ennätys.

Barkov onnistui kreivin aikaan. Suomalaisella oli takana kolmen ottelun pistettön putki – ja Panthers hävisi kaikki nuo kolme ottelua kauden tärkeimmässä vaiheessa.

Nyt Panthersilla on runkosarjassa jäljellä vielä neljä ottelua, joista kolme kotona. Se on viisi pistettä perässä itäisen konferenssin viimeisellä villi kortti -pudotuspelipaikalla olevasta New Jersey Devilsistä, jolla pelejä on vielä kolme.

– Jotenkin keksimme keinot saada kaksi pistettä ja pidimme homman elossa, Panthersin voittomaalin Barkovin syötöstä laukonut Alexander Petrovic saoi.

Panthersin urakka ei ainakaan helpotu, sillä jo ensi yönä Suomen aikaa se kohtaa kotonaan koko NHL:n kärjessä olevan Nashville Predatorsin.

Katso Barkovin viime yön maalisyötöt alta.

Florida Panthers

@FlaPanthers

Florida Panthers

@FlaPanthers
GOAL! DADONOV with :09 seconds to go in the first!! #CARvsFLA #Ford4Autism
"Who's your Dadonov?" -Evgenii Dadonov, probably. #CARvsFLA #Ford4Autism

Florida Panthers

@FlaPanthers

Florida Panthers

@FlaPanthers
GOAALLL!! PETROOO!!! #CARvsFLA #Ford4Autism
The GWG from yah boy @AP3392. 🤙 #CARvsFLA #Ford4Autism