Jukurien suurin omistaja Heikki Viitikko oli kertonut entisen päävalmentaja Risto Dufvan yllätyseroon johtaneen päätöksen taustoja Yle Mikkelin haastattelussa tänään. Viitikko oli valaissut, että taustalla on raju saneeraus, johon kauden ruma tappio on pakottanut.

Sivusto kirjoitti jutussaan, että Jukureiden taustalla oleva osakeyhtiö tekee Viitikon arvion mukaan lähes puolen miljoonan euron tappiot päättyvältä liigakaudelta. Talousahdinko ei ilmeisesti kuitenkaan ole ”maailmanloppu”: Viitikon kommenttien mukaan Jukurit kestää kuluvan kauden reilun 400 000 euron tappion.

Ovi käynyt Mikkelissä

Viitikko ei ollut avannut Dufvan eron syitä tosin enempää. Esimerkiksi se ei käynyt selväksi, onko tappio suoranaisesti ollut vaikuttava tekijä potkuihin.

– Dufvan eroon liittyviä syitä en voi enempää avata, mutta jos tähän asti päävalmentaja on vastannut kaikesta urheilupuolella, jatkossa päävalmentaja vastaa vain pelaajien ja joukkueen kehittämisestä sekä tietysti peluuttamisesta, Viitikko oli muotoillut salaperäisen oloisena.

Jukureiden liigataivalta on leimannut oven käyminen – ei ehkä paljon, mutta kalenteria katsomalla laajasti. Esimerkiksi valmennusjohto menee uusiksi, kun myös entinen kakkosvalmentaja Ville Nieminen lähti muualle. Sivusto muistutti myös siitä, että johtoporraskin on muuttunut parin kauden aikana.

– Olisi ollut ehkä parempi tehdä nämä aikaisemmat irtisanomiset kertarytinällä kuin tällaisella jatkuvalla kitinällä. Liiganousun yhteydessä oli varmaan vauhtisokeutta ja ajateltiin liigan ja ottelutapahtuman vaatimuksia liikaakin. Mutta tosiasia on, että neljän miljoonan euron tuloilla emme voi ylläpitää neljän ja puolen miljoonan euron liigajoukkuetta.

Jukurit ei päässyt Liigan pudotuspeleihin, vaan sen sesonki päättyi debyyttikauden tavoin runkosarjaan.

Alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.