Läntisen konferenssin kolmantena oleva Winnipeg Jets on pelannut kuluneella kaudella erinomaisessa vireessä ja on varmistamassa paikkaa pudotuspeleihin kolmen vuoden tauon jälkeen.

Menestyshaaveet kokivat kovan iskun, kun Jets-valmentaja Paul Maurice paljasti, että joukkueen puolustaja Dmitri Kulikov joutuu selkäleikkaukseen. Pelaajan arvioidaan toipuvan aikaisintaan kahdeksassa viikossa. Tuolloin NHL:n pudotuspelit ovat jo hyvässä vauhdissa.

Yli neljän miljoonan dollarin palkkaa nauttiva venäläispuolustaja loukkasi itsensä peittäessään laukausta New Jersey Devilsiä vastaan. Aluksi vaikutti siltä, että Kulikov selvisi säikähdyksellä.

– Hän laukoi ja vaikutti terveeltä, mutta yhtäkkiä hän ei voinut enää hyvin. Hankala tilanne, koska hän on käynyt saman asian aikaisemmin läpi, päävalmentaja Maurice kertoi CBC:lle.

Winnipeg nappasi Kulikovin vapaana agenttina viime kesänä ja solmi tämän kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Venäläinen ei saanut viime keväänä jatkoa Buffalo Sabresista, koska hän kärsi sielläkin loukkaantumisista. Tutut selkävaivat kiusasivat myös siellä.

Jets-fanit saavat myös aihetta iloon, koska joukkueen puolustaja Tobias Enström sekä hyökkääjät Mark Scheifele ja Adam Lowry saattavat palata takaisin kokoonpanoon sunnuntain ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Joukkueen ykkössentteri Scheifele vastaanotti aamuharjoituksissa kovan taklauksen Jetsin järkälemäiseltä Tyler Myersilta.

– Myers teki hyvää työtä varmistaakseen, että olen kunnossa, tähtipelaaja virnisti.