Vaikka NHL:n runkosarjaa on vielä reilu viikko jäljellä, on moni joukkue suunnannut katseensa seuraavaan syksyyn. Niin tekee myös Arizona Coyotes, joka vietti sarjataulukon pohjalla suurimman osan kaudesta.

Yksi joukkueen suurimmista tavoitteista on kiinnittää ykkösmaalivahti ensi kaudelle. Arizona-fanit toivovat, että kuluneen talven tolppien välissä viettänyt Antti Raanta tekee jatkosopimuksen, eikä lähde etsimään paikkaa muualta.

Raanta on aloittanut tällä kaudella 41 ottelussa. Voittosaldo 17-16-6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,37 kertoo raumalaisen vähintään onnistuneen omassa tehtävässään jumboseuran riveissä.

Nyt vaikuttaa siltä, että kannattajien haave toteutuu ja maalivahti jatkaa aavikkokaupungissa. Joukkueen toimitusjohtaja John Chayka saattoi paljastaa Raannan jatkosopimuksen Arizona Sports:in radiohaastattelussa sunnuntaina, kun häneltä kysyttiin etsiikö seura uusia maalivahteja vapaista agenteista.

– En usko, että on tarvetta ostoksille, Chayka vastasi.

Toimitusjohtaja on ollut erittäin tyytyväinen joukkueen suorituksiin joulukuun jälkeen. Coyotes on ollut hyvässä vireessä ja voittanut pelejä tänä vuonna 15-10-6. Se ei enää ole runkosarjan jumbo, ja olisi voinut tällä tasolla päästä pudotuspeleihin, jos syksy ei olisi ollut niin katastrofaalinen. Loppukausi jättää paljon hyvää joukkueelle.

– Meillä on seitsemän, kahdeksan pelaajaa, jotka voisivat olla osa Stanley Cup -joukkuetta. Meidän pitää kasvattaa sitä lukemaa. Minun työni on ympäröidä heidät taitavilla henkilöillä, jotta he kehittyisivät huippupelaajiksi, Chayka kuvaili.

Chayka on aikaisemmin kertonut, että hän haluaa pitää Raannan joukkueessa pitkään, jotta pelaajaryhmä saisi pysyvyyttä. Suomalaisvahti ei ole vielä kommentoinut jatkohaaveitaan.