Florida Panthersin GM:n Dave Tallonin mukaan suomalaishyökkääjä Henrik Borgström voidaan nähdä NHL:ssä jo tällä kaudella.

Panthersiin vuonna 2016 ensimmäisellä kierroksella (23.) varattu Borgström pelaa loistavaa kautta Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa. Denverin yliopistoa edustava 20-vuotias taituri on tehnyt 36 peliin huikeat tehot 21+28=49.

Denver voitti viime vuonna NCAA:n mestaruuden ja seuran odotetaan menevän jälleen tällä kaudella päätyyn saakka.

Panthers-GM Tallon näkee, että Borgström voidaan nähdä vielä tällä kaudella NHL:ssä.

– Näemme sitten, kun tiedämme mitä Denverissä tapahtuu. Toivomme, että hän saa jälleen menestystä. Frozen Four (NCAA:n finaalit) päättyy huhtikuun 7. päivä. Haluamme hänen tekevän parhaansa ja auttavan Denveriä. Kaikki riippuu siitä, kuinka aiheellista meidän on tuoda hänet rosteriimme, Tallon sanoi Sun Sentinel -lehdelle.

Panthersin runkosarja päättyy huhtikuun 7. päivä, joten jos Denver menee NCAA:n finaaleihin, Borgström pääsisi vasta pudotuspeleissä aikaisintaan Panthersin riveihin. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että kolme pistettä pudotuspeliviivan takana oleva Panthers pääsee pudotuspeleihin.

Tallon pitää kuitenkin mahdollisena, että Borgström saapuu NHL:ään vaikka Panthers pelaisikin pudotuspeleissä.

– Sillä asialla ei ole väliä. Haluamme parhaan mahdollisen joukkueen. Jos hän tekee meistä paremman, sitten hän on kokoonpanossa. Niin asiat menevät. Lahjakkuuden puolesta, hän pystyisi olemaan jo täällä, Tallon kertoo.

Borgström pelaa keskushyökkääjän pelipaikkaa, mutta Panthersin laajan sentterimateriaalin takia hän joutuisi todennäköisesti laidalle.

– Hän on pelannut sentteriä suurimman osan elämästään, mutta hän osaa pelata myös laitahyökkääjän pelipaikkaa. Meidän täytyi laittaa Denis Malgin ja Nick Bjugstad laitaan myös. On paljon helpompaa asettaa sentteri laitahyökkääjäksi, kuin toisin päin. Meillä on aika laaja materiaali keskellä. Se on yksi meidän organisaatiomme vahvuuksista, Tallon vakuuttaa.