NHL:ssä debytoinut tilintarkastaja keräsi huomiota ympäri sarjaa – vastaavaa nähty tällä kaudella aikaisemminkin

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Toissa yön NHL-kierroksella koettiin yksi kauden omituisimmista tapahtumista, kun Chicago Blackhawksin piti turvautua maalivahdin varamiehen varamieheen.

Joukkueen maalilla Winnipeg Jetsiä vastaan aloittanut Chris Delia ei pystynyt jatkamaan kolmannen erän puolivälin jälkeen, eikä ykkösvahti Anton Forsberg ollut kunnossa, joten Chicagon tolppien väliin luisteli 36-vuotias amatöörivahti Scott Foster. Siviiliammatikseen tilintarkastan töitä tekevä Foster pysäytti loput Jetsin laukaukset ja Chicago voitti 6-2.

Viimeksi junioritasolla vuonna 2006 torjunut maalivahti valittiin ykköstähdeksi ja jätti lähtemättömän vaikutuksen kannattajiin ympäri NHL:ää.

– Olen vasta pääsemässä parhaaseen kuntoon. Ensimmäinen shokki tapahtui, kun jouduin pukemaan maalivahdin varusteet päälle. Sitten vain tajuntani pimentyi, Foster kuvaili tunnetilaansa pelin jälkeen NBC Sportsille.

Foster on ottanut kaiken mahdollisen irti ainutlaatuisesta tilanteesta. Hän on ollut lukuisissa haastatteluissa ja naurattanut katsojia hauskoilla kommenteillaan.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, kun jauhat tarpeeksi kauan amatööriliigassa, saat mahdollisuutesi, Foster nauroi.

Foster jää NHL:n historiaan erikoiseksi tilastokummajaiseksi täydellisellä saldollaan: yksi peli, yksi voitto, sataprosenttinen torjunta ja aina valittu ykköstähdeksi.

– Fosterille Vezina (Vuoden maalivahti -palkinto), Blackhawks-fanit twiittasivat pelin jälkeen.

Kuka on meidän joukkueen varamiehen varamies?

Jokaisella NHL-joukkueella on vastaavien tapausten varalle ainakin yksi ylimääräinen maalivahti, mutta eivät edes päävalmentajat tiedä aina heitä. Washington Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz (kuvassa keskellä) ilahtui Fosterin saavutuksesta ja alkoi pohtimaan samalla oman joukkueensa apumiehiä.

– Tiedän vain, että meillä on sellaisia. Jollakin on puhelinluettelo, josta heidät tavoittaa. Jos tarvitset maalivahdin, alat soittelemaan. Haluaisin tavata heidät, mutta en välttämättä omalla vaihtopenkillä, Trotz kertoi USAtoday-lehdelle

Kausikorttilainen sai elää unelmaansa

Fosterin tapaus ei ole täysin ainutlaatuinen tällä kaudella. Joulukuun alussa St.Louis Blues otti yhteyttä yliopistossa viimeksi pelaanneeseen maalivahtiamatööri Tyler Stewartiin, kun joukkueen kakkosvahti loukkaantui lämmittelyissä. Tuolloin Stewart ei päässyt pelaamaan, vaan seurasi ottelun vaihtopenkiltä, mutta oli kuin ällikällä lyöty, kun sai viettää illan rakastamansa joukkueen kanssa.

– Tuntuu oudolta kuvailla sitä. Tämä on unelmieni täyttymys. Luulin, että istuisin vain penkillä tai jotain sellaista, mutta pääsinkin lämmittelemään joukkueen kanssa ja näkemään kaikkea mitä he tekivät, myyntiautomaattien korjaajana työskentelevä Stewart kertoi Bluesin sivuilla.

– Se oli todella hauskaa. Kuulin päävalmentaja Mike Yeon peliä edeltäneen puheen ja näin mitä pelaajat tekivät pukukopissa. On hullua miten rentoja kaikki olivat. Luulisi, että he olisivat edes vähä jännittyneitä, mutta jokainen vain vitsaili.

 

 

 

 

 

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS