NHL:ssä upeaa jälkeä nuorempana tehnyt Jimmy Carson on vaikuttunut Patrik Laineen huikeasta maalitahdista.

49-vuotias yhdysvaltalainen pitää edelleen kärkipaikkaa NHL:n alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen maalipörssissä. Hän paukutti urallaan Los Angeles Kingsin paidassa uskomattomat 92 maalia ennen kuin hän täytti 20 vuotta.

Laine jahtaa nyt Carsonia tilastossa, kun suomalaistähdellä on kasassa 77 NHL-maalia. Tappara-kasvatista tulee kuitenkin 20-vuotias vain kolmen viikon kuluttua, joten Carsonin saavutukseen hänellä ei taida olla rahkeita.

– Onhan se hieno saavutus. Jos Laine olisi pelannut minun aikanani, hän olisi tehnyt todennäköisesti vielä enemmän maaleja. Aikakausia on melko hankala vertailla, Carson tuumi NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Olen kuitenkin seurannut jääkiekkoa tarpeeksi tietääkseni, että peli on nyt paljon tiukempaa. Nykyään pidetään loistavana saavutuksena, jos tekee 20-30 maalia, hän jatkoi.

Vaikka Laine ei kyseisessä tilastossa saavuttaisikaan Carsonia, on hänen NHL-uransa alkanut näyttävällä tavalla. Winnipeg Jetsin suomalaistähti on iskenyt tällä kaudella jo 41 maalia, eikä hän ole kuin yhden osuman päässä maalipörssin ykkösestä Aleksandr Ovetshkinista.

Lähde: NHL.com/fi