Puolustaja Hannu Pikkarainen on päättänyt lopettaa pitkän pelaajauransa, MTV Sport uutisoi sunnuntaina.

34-vuotias HIFK-kasvatti pelasi tällä kaudella 14 ottelua Jukureiden riveissä, mutta hänen sopimuksena purettiin lopulta joulukuussa yhteisymmärryksessä.

– Joulun aikoihin aloin miettiä tosissaan sitä, että löydänkö enää palavaa halua vetää tätä hommaa tosissaan. Nyt tulin siihen tulokseen, että on aika tehdä jotain muuta. Jääkiekko on antanut hienon pohjan ja se on opettanut mua enemmän kuin mitä yksikään koulu pystyisi tarjoamaan. Toivottavasti joku ottaa tuon kapasiteetin käyttöönsä. Pidän kaikki portit avoinna, Pikkarainen kertoi MTV Sportille.

Pikkarainen pelasi Liigassa yhteensä 324 ottelua tehoin 26+78=104. Hän edusti urallaan HIFK:n ja Jukureiden lisäksi TPS:ää.

Pikkarainen pelasi urallaan Liigan lisäksi SHL:ssä, AHL:ssä, DEL-liigassa ja KHL:ssä.

– Uran varrelta löytyy monta kohokohtaa. Nouseminen IFK:n liigaryhmän mukaan, paikallispelit Jokereita vastaan, New York Rangersin tarjoama NHL-tulokassopimus ja siellä nähdyt systeemit. Ruotsiin meno ja aika MODOssa oli ihan loistavaa. Sain siellä uuden vaihteen uralleni. Se taas johti KHL-kokemukseen, joka toi omanlaisia kokemuksia. Eikä Saksan DEL-vuosia saa unohtaa. Etenkin aika Schwenningerissä oli mahtavaa, Pikkarainen muisteli pelivuosiaan.