Florida Panthersin kesällä 2016 toisella kierroksella (38.) varaamaa lupaava hyökkääjä Adam Mascherin ei halua tehdä NHL-sopimusta Panthersin kanssa.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä Kitchener Rangersiä edustava Mascherin haluaa NHL-sopimuksen sijaan olla uudelleen varattavissa ensi kesän varaustilaisuudessa. Jos tämä tapahtuu, Panthers menettää oikeudet nuoreen lupaukseensa.

Tällä kaudella 67 OHL-ottelua hurjin tehoin 40+46=86 pelanneen Mascherinin valinnan syytä ei vielä tiedetä tarkalleen.

– 40 maalia tällä kaudella iskenyt Mascherin on ilmoittanut Panthersille, että hän ei aio tehdä heidän kanssaan sopimusta, ennen kuin hän voi osallistua uudelleen NHL:n varaustilaisuuteen kesäkuussa, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo.

– Tämä on valitettava tilanne. Vaikuttaa siltä, että rikkinäinen puhelin on saanut asiat menemään pahempaan suuntaan johon pitäisi, Friedman jatkoi.

Panthers voi kuitenkin kaupata Mascherinin oikeudet toiseen NHL-seuraan vielä ennen kesäkuun varaustilaisuutta.

– Tämä ei ole helppo tilanne Panthersille, koska Mascherinista kiinnostuneet NHL-seurat eivät halua antaa vastiketta vaihtokaupassa, jos he uskovat varaavansa hänet vain muutaman kuukauden myöhemmin. Heidän paras toiveensa on se, että joltain seuralta puuttuu varausvuorot juuri siitä kohtaa, josta Mascherinin uskotaan menevän varaustilaisuudessa, Friedman taustoittaa.